(Se video på HATV øverst i saken)

Oksesæden fra Geno på Store Ree blir stadig mer ettertraktet, og det internasjonale markedet har for alvor åpnet seg mot Stange vestbygd.

- Oh, my

Derfor hadde stortingsrepresentant Trygve Slagsvold Vedum (Sp) tatt med seg to potensielt viktige kontakter for Geno til en demonstrasjon av sæduttaket i dag: Helen Campbell, som er EUs ambassadør til Norge og den franske ambassadøren Jean-Marc Rives.

Latteren og smilene satt løst da ungoksen 11589 Enger klatret opp på «bukken» som imiterer bakenden på en ku.

- Oh, my, utbrøt en nysgjerrig Campbell.

Ettertraktede gener

På få sekunder leverte den halvannet år gamle oksen varene, som nå også de to ambassadørene har fattet interesse for (se video på HATV øverst i saken).

- Imponerende, synes franske Rives om oksen, etter å ha blitt servert et foredrag om Genos arbeid og internasjonale utvikling.

Norsk, rødt fe (NRF), som Geno avler opp og utvikler på Store Ree, er kjent for bedre dyrehelse enn noe annet sted i verden. NRF har gener andre vil ha tak i. Det brukes svært lite medisiner i avlsarbeidet med NRF, og kjøttet blir rett og slett bedre. Derfor vil andre land ha fryst oksesæd fra Geno.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.