Hamar
O-sporten har de siste årene modernisert seg betydelig. De har fått sprintkonkurranser i by- og parkmiljø, blitt mer tv-vennlig og har begynt å utnytte teknikken for å øke spenningen for de som ser på.
Det har imidlertid ikke gjort det noe lettere for Norges beste løpere å få på plass personlige sponsoravtaler, heller ikke for løtensokningen Magne Dæhli.

Energi kontra utbytte

- Vi har vel stort sett avtaler gjennom landslaget. Jeg vil tro at Olav Lundanes, som er helt i verdenstoppen og vinner, har noen egne avtaler som er skaffet sammen med klubben hans, sier Dæhli.
Han tror sikkert at han kunne vært flinkere til å jobbe hardere for å få til noen egne avtaler.
- Men det handler litt om hvor mye energi og tid jeg har til å legge ned på den biten, i tillegg til trening og utdanning. Jeg har ikke noe digert støtteapparat, og ingen har kommet løpende etter meg med sponsoravtaler etter 9. plassen i EM, ler Magne Dæhli.

Topp ti

45 nasjoner er på plass i Sveits når VM åpner med sprintkonkurranse i Lausanne i dag. Selv om ikke alle kjemper om medaljer har sporten stadig flere deltakere.
Dæhli har som mål å å komme blant de ti beste både i sprinten og på mellomdistansen.
- Så vil det vise seg når jeg kommer i mål om jeg fornøyd om jeg klarer det. Jeg ble nummer 15 i verdenscupen i juni, hadde jeg løpt ti sekunder raskere ville jeg vært nummer seks. Akkurat nå er jeg en av mange i ei litt stor mølje bak et par favoritter. Gjør jeg gode løp kan det bli bra, og har jeg stang ut, blir det ikke så bra. Jeg vil heller ha et skikkelig pangløp enn jevne løp med to tiendeplasser.

Spent på formtopping

Han ankom Sveits tirsdag, og trente ei sprintøkt onsdag og torsdag. Finalen går i havneområdet i byen, og det er full guffe fra start.
- Jeg har ikke følt meg helt rå på trening, men det har blitt bedre for hver dag. Det er alltid litt spennende før mesterskap når formen skal spisses. Jeg tror det blir såpass teknisk krevende at det ikke blir bare toppfart som avgjør hvem som kjemper i toppen. Jeg føler at jeg er fysisk stand til å hevde meg, men at jeg tidligere ikke har trent nok sprint. I år har jeg jobbet litt mer med teknikken og tankegangen, sier Dæhli.
Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.