HAMAR: HamKams A-lag og spesielt yngres avdeling i HamKam har fått noe å tenke på etter at de i forrige uke ble informert om kommunens innstilling på å stenge kunstgrasbanen på Briskeby i hele januar og februar. Først litt ut i mars er det tenkt at banen skal ryddes for snø og gjøres spilleklar.

Henvises til Børstad

Det har vært flere møter rundt bruken av den nye kunstgrasbanen på Briskeby i kommunen de siste ukene, og pr. nå ser det ikke ut til at det vil bli spilt fotball der i det hele tatt i vintermånedene januar og februar.
Og det er flere ting som gjør at kommunen er negative til å holde banen åpen i vinter.
Punkt en er at det er ekstra dyrt med undervarme i vintermånedene, men selve snøryddingen blir også sett på som et problem siden banen bare er åpen på kortsiden mot det gamle klubbhuset. Det gjør at det vil ta mye lengre tid fjerne snøen. I tillegg skal produsenten av underlaget ha advart mot at banen blir vesentlig mye fortere slitt hvis den blir brukt vinterstid på grunn av snøryddingen.
- Vi har gitt signaler til HamKam om at vi ikke vil holde banen på Briskeby åpen i vinter. Vi vil i stedet gjøre et eksperiment med å holde Børstad snøfri med kjemikaliet CMA som er et tinemiddel, sier idrettskonsulent Per Myrvang i Hamar kommune.

- Vanlig med vinterstengt

Han mener at det ikke er noe unikt at en kunstgrasbane blir liggende urørt vinterstid nettopp på grunn av at slitasjen da er ekstra stor.
- Vi har sjekket med tippeligaklubbene, og det er ingen som holder sin hovedarena åpen i vintermåneden. Hønefoss, som rykker opp nå, gjør det, men de har mulighet til å kjøre ut snøen i alle fire hjørnene. Men også de opplever at slitasjen er et problem, sier Myrvang.
- Briskeby skulle jo være det nye samlingspunktet for HamKam. Hvorfor går dere bort fra det nå?
- Det ble gitt ut signaler om ulempene med vinterbruk allerede i byggeperioden av kunstgrasbanen. I desember er det ikke noe særlig behov uansett, så det vil bare være januar og februar hvor banen ikke blir brukt. I resten av året vil den være et fantastisk samlingspunkt for fotballen i byen som den har vært i høst.
- Hvis det viser seg at det er store ønsker om å bruke banen i januar og februar også, må vi se på løsninger for det. Men det vil jo være et kostnadsspørsmål også. Det er dyrt å drifte banen i januar og februar, og hvem skal betale det, sier Myrvang som anslår en merkostnad på halvannen million kroner for å bruke banen i januar og februar.
- Hvis noen vil betale for bruken da, så vil vi se på muligheter for det, sier han.
- Personlig er jeg veldig spent på CMA-forsøket på Børstad i vinter. Hvis det er vellykket, vil jo det kunne åpne for mer bruk av Briskeby også.
Myrvang åpner også for at det kan komme et nytt kunstgrasdekke på banen på Børstad.
- Banen der er jo slitt, så det er aktuelt å se på den muligheten, sier han.
 

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00