Gutten er fortsatt for ung til å kjøre bil (fyller 18 år i mai), men er likevel HamKams klare førstevalg mellom stengene.

– Norsk 2. divisjon passer meg veldig bra akkurat nå, og min jobb er å prestere godt for HamKam, sier Holst som ikke har vært inne på landslagssamlinger (G18) siden i fjor høst.

– Det tenker jeg ikke på, men det er klart jeg ønsker å spille flere landskamper, sier Ridabu-gutten som går sitt andre år på Storhamar videregående skole.

Fotball betyr alt

Allerede fra Emil var en enda yngre keeper har han brukt masse tid på å stoppe skudd.

– Det er det artigste jeg vet om, og jeg forsøker å leve som en toppidrettsutøver, sier keeperen som trolig er av dem som trener aller mest i dagens HamKam-stall.

– Jeg må bygge muskler, slik at jeg blir enda hurtigere og sterkere. Jeg går toppidrett på skolen, men siden det ikke er noe eget opplegg for oss keepere, bruker jeg skolens treninger som utespiller. Da får jeg også utviklet meg med beina, sier Holst.

I den siste treningskampen mot Lyn fikk han beviset på at han fortsatt kan bli enda bedre på akkurat det.

– Det var ikke bra, sier Holst og forteller om et middels vellykket forsøk på å drible. To sekunder senere lå ballen i eget nett...

Ser et mulig topplag

Fra sin plass aller bakerst på årets HamKam-utgave, skimter keeperen et lag som kan bli bra etterhvert.

– Vi har ikke vist oss fram skikkelig ennå, men jeg synes vi likevel har vært bedre enn de fleste lagene vi har møtt så langt. Og vi kommer til å bli bedre, smiler Holst.

Sjøl venter han på å holde nullen igjen. Det er en stund siden sist.

– Jeg kan ikke huske sist det skjedde faktisk. Forrige sesongen fikk både A-laget, B-laget og juniorlaget tøff motstand i de aller fleste kampene, men til tross for sportslig tøff sesong utviklet jeg meg, mener Holst.

Ukjent motstander

I dag er det Florø som venter på naturgress på vestlandet.

– Jeg kjenner ikke det laget, men jeg er ikke opptatt av å vite for mye før en kamp, sier Emil Holst.

HA-sporten sender Florø - HamKam direkte på h-a.no. Sendestart klokka 13.55.

Relaterte artikler
Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.