Det er første sesongen på flere år det er et herrehåndballag i Storhamar. Laget, som består av 17-åringer, i tillegg til to 18-åringer, skal bryne seg på en skikkelig nøtt søndag. Et av de beste lagene i Norge, Elverum, står på den andre banehalvdelen på Hamar Vest.

– Jeg gleder meg veldig, forteller lagkaptein Sondre Gjerdalen. Tirsdag spanderte han kake på de andre guttene, siden han hadde bursdag. De hadde akkurat spilt treningskamp mot damelaget til Storhamar.

– Jeg gleder meg også veldig, det blir morsomt å kjenne på nivået til et lag som spiller i Champions League, sier Henrik Jenssen.

Ikke favoritter

Kaptein Gjerdalen er veldig klar på hvem som er favoritter i denne kampen.

– Vi er jo ikke akkurat noen favoritter, men vi får lage show på hver scoring, på hvert forsvar. Vi gruer oss ikke. Det blir bare dritgøy.

Jenssen tror de kan lære veldig mye av søndagens kamp.

– Vi må bare suge til oss alt vi kan fra kampen. De er mye bedre enn oss, så da må vi bare ta til oss all den læringen vi kan, sier Henrik Jenssen.

Om forventninger til resultat, er guttene litt uenig.

– Målet innad i laget er å slippe inn under 55 mål, og score over 11 mål, forteller Jenssen.

Der er lagkaptein Gjerdalen litt uenig.

– Jeg synes det er litt pessimistisk. Jeg tror vi kan klare under 45 baklengsmål og score over ti. Det tror jeg skal være mulig, forteller Sondre Gjerdalen.

– Vi har lyst til å fylle hallen. og fylle mer enn damelaget, forteller guttene med et glimt i øyet.

Søndag er det lagt opp til festdag i Boligpartner Arena, med underholdning, 2. divisjonskamp for damer, og cupkampen som rosinen i pølsa.

Lade opp med gossip girl

Laget matchet seg mot damelaget i klubben tirsdag, og de tar til seg læring også der.

–Det er veldig god matching. De har oss på tempoet, men vi begynner å dra ifra på fysikken. Det er veldig god intensitet, noe som er veldig nyttig, det er veldig god læring, forteller Henrik Jenssen.

– Nå skal jeg lade opp til Elverum-kampen med å spise kake og se på Gossip Girl, så dette blir veldig bra, avslutter Gjerdalen muntert.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.