Dermed kan Vålerenga sikre semifinaleplass hjemme på Jordal Amfi mandag.

Niklas Bröms sendte gjestene i føringen før Frisk svarte ved Thomas V. Olsen i 1. periode. To mål fra Tobias Lindströms kølle roet nervene hos Espen "Shampo" Knutsens mannskap, som tapte de to første sluttspillkampene i Askerhallen.
Simon Garmache og Mathias Trygg økte til 5-1 etter to perioder, mens Jørgen Karterud (2) og Daniel Sørvik fastsatte resultatet til 8-1.
Frisk-laget, som har vært den store overraskelsen denne sesongen, virket litt mer slitne enn Vålerengas iskrigere denne gangen.
Sparta har også tatt føringen med 3-2 over Lørenskog etter å ha vunnet lørdagens femte kamp 4-2. Hjemmelaget tok føringen 3-0 etter to perioder, og ga den aldri ifra seg. Jonas Karlsson, Victor Borg og Niklas Roest sto for scoringene.
Gjestene reduserte ved Robin Sterner, før Nathan Condon sendte Sparta i ny tremålsledelse. Sterner satte deretter kampens siste mål.
Den femte kampen spilles i Lørenskog mandag. (©NTB)

NM-sluttspillet ishockey lørdag, kvartfinaler 5. kamp (best av 7):

Frisk Asker – Vålerenga 1-8 (1-3, 0-2, 0-3), sammenlagt 2-3

Sparta Sarpsborg – Lørenskog 4-2 (1-0, 2-0, 1-2), sammenlagt 3-2

Stavanger og Storhamar er allerede klare for semifinale.

6. og evt. 7. kamp spilles henholdsvis mandag og onsdag.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.