De norske løperne dominerte seks-kilometeren for menn junior fullstendig i mesterskapet i Göteborgs utkant.

Med dobbeltseier signert 15-årige Jakob Ingebrigtsen og Stian Aarvik, og 4. plass til Ruud Skjeseth, var det ingen diskusjon om hvilken nasjon som hadde det beste tre-mannslaget.

Håpet på pallen

– Gull i lagkonkurransen var kjempegøy. Det var det som var målet, fastslo Orion-løperen overfor HA-sporten med medaljen i hånda.

Individuelt var målet hans en plass på pallen, og lenge så det lyst ut for at han skulle klare det.

Etter at svenskene hadde vært i front på en førsterunde i labert tempo, tok romedølen kommandoen på de to neste, og dro feltet i langt høyere tempo.

Slått av supertalent

Men offensiven kostet nok mye krefter, for på sisterunden kom han til kort i medaljekampen, og passerte målstreken 15 sekunder bak supertalentet Ingebrigtsen, som aldri slutter å imponere.

– Litt surt er det selvsagt å ende på 4. plass, men veldig skuffet er jeg ikke. Det var kort sagt det jeg var god for i dag, konkluderte Ruud Skjeseth, som tok sin andre medalje i nordisk juniormesterskap på drøyt to måneder.

I slutten av august tok han sølv på 5000 meter bane, en øvelse han vant i junior-NM tidligere samme måned.Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.