Burvokteren (25) nekter for å ha noen sære kampritualer med opphav i overtro, men én rutine er fast: Den venstre skøyta går alltid på før den høyre. Slik var det imidlertid ikke før.

- Da tok jeg alltid på den høyre skøyta først. Men så kom jeg til Lillehammer, hvor det var trangt i garderoben. Jeg satt så tett på sidemannen at jeg måtte bytte rekkefølge for å få på meg skøytene før kamp. Det ble bare sånn, humrer han.

Moderklubben på besøk

I kveld står moderklubben Sparta på motsatt banehalvdel i Hamar OL-Amfi, i det som er den andre kvartfinalekampen mellom lagene i årets sluttspill. Nervene er ikke veldig merkbart til stede.

- Jeg tenker kanskje litt mer på kampene, og er litt mer nøye med allting når det er sluttspill. Samtidig prøver jeg å ha de samme rutinene som i alle andre kamper, gå gjennom de samme tingene, gå hjem og sove etter formiddagstreninga, tøye skikkelig og sånne ting, forteller han.

«Power nap»

Kvelden før matchdagen starter forberedelsene:

- Da er det stille og rolig, og jeg er ikke så veldig sosial. Jeg spiser litt mer enn vanlig og legger meg litt tidligere enn vanlig. Så står jeg opp i god tid før trening, spiser bra med mat og slapper av. Nå etter treninga skal jeg ned på Ninni (Pizzanini) og spise med laget, før det blir en halvtime på sofaen hjemme og en drøy «power nap». Så skal det fylles på med litt næring igjen, forteller keeperen.

- Neste skudd som gjelder

Laget har felles oppmøte to timer før kampstart, og Tommy kjører hjemmefra en halv time tidligere. Så er det tid for å teipe køller, få på seg treningstøy, tøye litt, gå gjennom laget - og så holder Tommy seg litt for seg selv. Ikke på grunn av verver, men for å være skikkelig forberedt til kamp.

- Det er minuttene rett før man går på is man rekker å tenke mest. Men når man først har kommet ut på isen og fått det første skuddet på kroppen, er det bare neste skudd som gjelder hele tiden. Jeg er ganske flink til å fokusere bare på arbeidsoppgavene mens kampene pågår, mener han.

Har sluttspillbronse som junior

Fem minutter før kampstart tar han på seg brystskinne, og to minutter senere begynner han å tenke gjennom arbeidsoppgavene.

- Jeg har tre-fire egne stikkord som hjelper meg, men de vil jeg ikke røpe. Den samme mentale jobben gjør jeg i pausene, forteller Tommy, som har en sluttspillbronse fra juniorlaget til Sparta som 14-15-åring å vise til før han entrer isen i kveld.

Storhamar vant som kjent det første oppgjøret i Sarpsborg 2-1 på sudden death.

- Det gjelder å nullstille seg, og tenke at det er en ny match. Jeg tenker ikke på at vi har vunnet, for det betyr ingenting hvis vi taper i dag, poengterer han som styrer spaken der bak.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.