Burvokteren (25) nekter for å ha noen sære kampritualer med opphav i overtro, men én rutine er fast: Den venstre skøyta går alltid på før den høyre. Slik var det imidlertid ikke før.

- Da tok jeg alltid på den høyre skøyta først. Men så kom jeg til Lillehammer, hvor det var trangt i garderoben. Jeg satt så tett på sidemannen at jeg måtte bytte rekkefølge for å få på meg skøytene før kamp. Det ble bare sånn, humrer han.

Moderklubben på besøk

I kveld står moderklubben Sparta på motsatt banehalvdel i Hamar OL-Amfi, i det som er den andre kvartfinalekampen mellom lagene i årets sluttspill. Nervene er ikke veldig merkbart til stede.

- Jeg tenker kanskje litt mer på kampene, og er litt mer nøye med allting når det er sluttspill. Samtidig prøver jeg å ha de samme rutinene som i alle andre kamper, gå gjennom de samme tingene, gå hjem og sove etter formiddagstreninga, tøye skikkelig og sånne ting, forteller han.

«Power nap»

Kvelden før matchdagen starter forberedelsene:

- Da er det stille og rolig, og jeg er ikke så veldig sosial. Jeg spiser litt mer enn vanlig og legger meg litt tidligere enn vanlig. Så står jeg opp i god tid før trening, spiser bra med mat og slapper av. Nå etter treninga skal jeg ned på Ninni (Pizzanini) og spise med laget, før det blir en halvtime på sofaen hjemme og en drøy «power nap». Så skal det fylles på med litt næring igjen, forteller keeperen.

- Neste skudd som gjelder

Laget har felles oppmøte to timer før kampstart, og Tommy kjører hjemmefra en halv time tidligere. Så er det tid for å teipe køller, få på seg treningstøy, tøye litt, gå gjennom laget - og så holder Tommy seg litt for seg selv. Ikke på grunn av verver, men for å være skikkelig forberedt til kamp.

- Det er minuttene rett før man går på is man rekker å tenke mest. Men når man først har kommet ut på isen og fått det første skuddet på kroppen, er det bare neste skudd som gjelder hele tiden. Jeg er ganske flink til å fokusere bare på arbeidsoppgavene mens kampene pågår, mener han.

Har sluttspillbronse som junior

Fem minutter før kampstart tar han på seg brystskinne, og to minutter senere begynner han å tenke gjennom arbeidsoppgavene.

- Jeg har tre-fire egne stikkord som hjelper meg, men de vil jeg ikke røpe. Den samme mentale jobben gjør jeg i pausene, forteller Tommy, som har en sluttspillbronse fra juniorlaget til Sparta som 14-15-åring å vise til før han entrer isen i kveld.

Storhamar vant som kjent det første oppgjøret i Sarpsborg 2-1 på sudden death.

- Det gjelder å nullstille seg, og tenke at det er en ny match. Jeg tenker ikke på at vi har vunnet, for det betyr ingenting hvis vi taper i dag, poengterer han som styrer spaken der bak.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00