– Jeg vil at man skal se tydelig forskjell på om jeg er på banen eller ikke. At jeg skal prege laget mer enn tidligere. I tillegg ønsker jeg selvsagt å vinne hver kamp, smiler Reiten.

Adressa møtte henne i leiligheten på Nidarvoll mens hun gjorde seg klar til å reise på påsketur. De tre dagene spillerne hadde fri, skulle tilbringes med mor, far, bror og resten av slekten, hjemme i Sunndal. I dag er Ørn tilbake på treningsfeltet, og Reiten er mer enn klar for årets sesongstart mot Arna-Bjørnar.

– Målet mitt i år er å utvikle meg videre som fotballspiller, og som klubb er det å gjøre det bedre enn syvendeplassen i fjor. Vi må heve bunnivået vårt, og det tror jeg vi klarer i år, for nå har vi et mer samspilt og erfarent lag, sier midtbanespilleren.

– Var kjempenervøs

Reiten, som fyller 20 år til sommeren, satt på innbytterbenken da Norge slo Belgia 2-1 i VM-kvalifiseringen forrige helg. Første gang hun ble kalt inn på A-landslagssamling var på slutten av fjorårssesongen, og i januar fikk hun spille sin første kamp da Norge møtte Spania på La Manga.

– Det er det man drømmer om når man er liten, så det å få spille med flagget på brystet var absolutt en stor opplevelse. Jeg bruker å være litt nervøs før alle kamper, men før den kampen var jeg kjempenervøs, sier hun.

Sunndalingen merket raskt at landslagsspill var tøffere og mer utfordrende enn klubbfotballen, men synes det er veldig lærerikt og gøy å få prøvd seg på det øverste nivået.

– Landslagsspill er ikke et av mine mål for denne sesongen. Jeg er veldig ung ennå, så jeg prøver å være tålmodig, og tenke at jeg trenger noen flere års erfaring før jeg tar sikte på det. Men man må selvsagt benytte seg av mulighetene man får, og jeg er veldig glad for at jeg allerede er en del av troppen, sier 19-åringen.

– Høyere nivå i Ørn

Hun kom til Trondheims-Ørn i fjor, etter å ha spilt i Kattem i halvannet år. Da ble klubben oppløst, og flere av spillerne valgte å gå til erkerivalen Trondheims-Ørn. I løpet av sin første sesong i Ørn har hun imponert mange med sin målteft, pasningsfot og overblikk, fra posisjonen sentralt på midtbanen eller som hengende spiss.

– Nivået er mye høyere på trening, ettersom vi har fått samlet alle de beste spillerne i Trondheim på ett lag, så jeg vil si at det er veldig positivt med sammenslåingen. Det eneste som er synd er måten det skjedde på, sier Reiten.

– Føler du deg som en Trondheims-Ørn spiller nå?

– Jeg føler meg egentlig fremdeles som en Sunndal-spiller, ler hun, før hun fortsetter:

– Nei, men jeg var ikke i Kattem så lenge at jeg fikk utviklet den «fiendtligheten» det var vanlig å ha til erkerivalen Ørn, så for meg har det ikke vært noen stor overgang, smiler 19-åringen.

Målbevisst fotballtalent

Reiten har alltid vært målbevisst, og visste fra hun var liten at det var fotballspiller hun ville bli.

– Jeg har alltid spilt og lekt med ballen så ofte jeg kunne. Før middag, etter middag, før jeg la meg, hele tiden, sier hun.

Da hun var 16 år, ville hun ta et steg videre fra bygda på Nordmøre, etter lenge å ha vært den beste spilleren på laget i Sunndal. Reiten kom raskt i prat med Kattem, og flyttet til Trondheim for å gå på KVT og spille fotball i eliteserien.

– Hvorfor ble det Kattem og ikke Trondheims-Ørn?

– Fordi Thomas (Dahle, Ørn-treneren, journ.anm.) var litt for sent ute. Han ringte meg den dagen jeg sa ja til Kattem, sier hun.

– Men jeg husker at han sa at jeg alltid var velkommen til å spille i Ørn. Det tok noen år, men jeg kom dit til slutt, smiler Ørn-spilleren.

SPORTSDØGNET:

Sportsdøgnet 

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.