OSLO22F9F4B8: Andreas Thorkildsens 90,37 meter fra Florø 29. mai var den beste friidrettsprestasjonen i Europa i mai. Derfor er han kåret til månedens utøver av Det europeiske friidrettsforbundet (EA).
Thorkildsen knuste sin argeste rival Tero Pitkämäki i Florø, og han hadde flere kast som var langt bedre enn det beste til finnen. Han tok også en klar ledelse på årsstatistikken i verden med kjempekastet sitt.
Uken før han kastet i Florø gikk han til topps i Diamond League-stevnet i Shanghai, og etter Florø har han vunnet begge de Diamond League-stevnene der spyd har vært offisiell øvelse, på Bislett og i New York.
Thorkildsen er den første spydkasteren i verden som har vært EM-, VM- og Ol-vinner samtidig.
Denne helgen skal han kaste i lag-EM i Bergen, og det er helt klart at de poengene 28-åringen fra Kristiansand kommer til å sikre Norge, blir verdifulle for det norske laget i kampen om å overleve blant de 12 beste friidrettsnasjonene i Europa.
Britiske Jessica Ennis ble kåret til den beste utøveren på kvinnesiden i mai. Hun fikk prisen for seieren i sjukampgallaen i Götzis, der hun klarte 6689 poeng. Det er tredje gang bare i år at hun er blitt månedens utøver i Europa.
Maratonløperen Jaroslav Musinstsji fra Moldova endte på annenplassen i mennenes konkurranse i mai med sin tid på 2.08.32 fra Düsseldorf Marathon, mens den slovakiske kappgjengeren Matej Toth endte på tredjeplass etter innsatsen i IAAF-Challengen i Mexico. (©NTB)
Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.