Heidi Løke er med i den norske troppen. Hun kunngjorde i juli at hun ville ta en pause fra landslaget, men varslet i høst at hun ville spille EM.

Spillerne som ble tatt ut i troppen: Kari Aalvik Grimsbø (målvakt), Silje Solberg (målvakt), Camilla Herrem, Sanna Solberg, Ida Alstad, Veronica Kristiansen, Karoline Dyhre Breivang, Stine Bredal Oftedal, Nora Mørk, Linn-Kristin Riegelhuth Koren, Heidi Løke og Pernille Wibe.

Norge er i gruppe med Danmark, Ukraina og Romania i EM. Mesterskapet spilles i Ungarn og Kroatia i perioden 7.-21. desember. 

Amanda Kurtovic og Linn Jørum Sulland er blant spillerne som kjemper om de siste plassene i håndballjentenes EM-tropp. Landslagssjef Thorir Hergeirsson nøyde seg med å ta ut tolv spillere i tirsdag.

Bygger nytt lag

– Vi holder på å bygge et nytt lag for framtiden. Hvor fort det går er opp til oss, sa Thorir Hergeirsson under presentasjonen av troppen.

De fire siste spillerne skal velges i forkant av landslagsturneringen i slutten av november. Hvem det blir vil ikke landslagssjefen si så mye om nå.

– Vi vil se på spillere som er på vei tilbake fra skade og se om de vokser seg i form, fortsetter han.

Lukker ikke døren for duo

Det betyr at EM-døren ikke er lukket for profilene Amanda Kurtovic og Linn Jørum Sulland, som ikke er i den foreløpige troppen.

Sulland sa før uttaket at hun ikke var stresset over situasjonen.

– Jeg er kanskje den som er mest vant med dette her. Jeg har god trening i det, men vet at desember vil bli bra uansett. Selvfølgelig har jeg lyst til å være med, og det er det man jobber for. Mesterskap er gøy, sa Larvik-spilleren til Østlands-Posten.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.