Ikke siden 2008 har Hamar-laget klart å gå til topps i sluttspillet i den norske ishockeyen, men denne sesongen ser laget svært sterkt ut. Storhamar tapte knepent mot Lillehammer i siste serierunde, men vant serien overlegent.

Thoresen utnevner gamleklubben som klar favoritt til å ende Stavanger Oilers rekke på seks strake NM-titler.

– Ja, det er de (favoritt). Det er ikke noe poeng i å si noe annet. Jeg synes Storhamar har vært det klart mest stabile laget gjennom hele serien. Nå har de også signert Jacob Berglund ut sesongen, og det kommer til å styrke dem offensivt, sier Thoresen til NTB.

– Ville overrasket meg

Svensken Berglund kommer fra Ingolstadt i tysk ishockey og har spilt for Storhamar i to sesonger tidligere. Da var han en flittig poengplukker i den norske serien.

– De har en vinner i ham, og han er en spiller som kan gjøre ting på egen hånd, vurderer Patrick Thoresen.

– Jeg blir overrasket hvis Storhamar ikke tar hjem det mesterskapet i år, legger russlandsproffen til.

Storhamar valgte Lørenskog som motstander i NM-kvartfinalen. Første kamp i best av sju-serien spilles på Hamar torsdag.

Titteljakt

34-åringen Thoresen er tilbake i SKA St. Petersburg, laget han vant KHL-tittelen med i 2015. Han har også vunnet det såkalte Gagarin Cup-trofeet med Salavat Julajev i 2011, og denne våren går han for sin tredje tittel.

– Jeg har selvfølgelig ambisjoner om det. Ingenting hadde vært mer stas enn å vinne mitt tredje russiske mesterskap.

Thoresen har ikke dårlig samvittighet for at han forlot Storhamar bare noen måneder etter at han gjorde comeback i klubben.

– Noen ganger må man tenke på seg selv og være litt egoistisk. Jeg måtte ta den muligheten jeg fikk, og samtidig så ser jeg at det er nok av spillere som tar ansvar og er villige til å legge ned arbeidet som skal til for å nå langt. Det er en gruppe som har vunnet serien sammen, ikke enkeltindivider, sier han.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.