To ganger lot Stabæk bortelaget få stå helt alene foran mål i løpet av den første halvtimen, og da svarte Tromsø med å score. Først sto Henrik Gjesdal fremst i køen på en corner og satte inn sitt første mål for Tromsø i eliteserien, før Thomas Lehne Olsen fikk en enkel jobb med å sette inn 2-0 etter et langt innkast.

I annen omgang fortsatte trenden. Simen Wangberg knuste Nicolai Næss i lufta på enda en corner og stanget inn 3-0 kun fire minutter etter pause.

Hjemmelaget hadde ballen mest, men klarte ikke å finne ut av verken Tromsø-forsvaret eller gjestenes dødballtrekk. Dermed kunne tromsøværingene dra hjem med alle poengene fra Nadderud.

Lehne Olsen med to forsøk

Stabæk har slitt med å stå imot på dødballer i hele år, og det tok bare sju minutter før hjemmelagets forsvar slo sprekker på Nadderud. På en corner fikk flere Tromsø-spillere stå hele alene ved bakre stolpe. Henrik Gjesdal var raskest frempå og stanget bortelaget i ledelsen med sitt første eliteseriemål for «gutan». Sjelden vare for Tromsø, som hadde spilt fem bortekamper uten scoring.

Man skulle tro at man hjemmelaget lærte av markeringsglippen, men den gang ei. Etter 24 minutter kastet Hans Norbye langt i retning Simen Wangberg. Midtstopperen stusset ballen videre inn i feltet, og midt foran mål snek Thomas Lehne Olsen seg inn. Første forsøk reddet Stabæk-keeper Mande Sayouba, men da Tromsø-spissen fortsatt sto alene og fikk en mulighet nummer to headet spissen den enkelt i mål til 2-0.

– Det er to dødballer igjen. Vi sliter der, så vi kan ikke være fornøyde med verken de dødballene vi lager eller de vi slipper inn, sa Stabæk-kaptein Morten Skjønsberg til TV 2 i pausen.

Sayouba reddet straffe

Men det skulle gå fra vondt til verre for hjemmelaget. I annen omgang prøvde Nicolai Næss å holde styr på Simen Wangberg i feltet på nok corner, men Tromsø-kapteinen raget høyest og sendte bortelaget opp i 3-0 i det 49. minutt.

Stabæk-keeper Mande Sayouba prøvde å rette opp litt av inntrykket da han reddet en straffe fra Aron Sigurdarson med en drøy halvtime igjen, men det ville seg ikke for hjemmelaget denne gangen heller.

Dermed forblir Bærum-laget på nedrykksplass i eliteserien med sju poeng, mens Tromsø klatrer til 11.-plass med sine 13. (©NTB)

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.