Uhellet var ute under en treningstur under høydesamlingen i italienske Seiser Alm. Johaug falt og tok seg for med den venstre hånden. Resultatet ble brudd i pekefingerbeinet. På sykehuset i Davos ble tre skruer skrudd inn i fingeren for å stabilisere bruddet.

En snau måned etter at skaden oppsto er Johaug i full gang med normal rulleskitrening igjen.

– Det går veldig bra. Jeg har fått begynt å gå på rulleski med to staver. Selvfølgelig kjenner jeg at jeg har vært gjennom en operasjon, det er ikke til å stikke under en stol, men ekspertene sier det ser veldig fint ut, sier 27-åringen til NTB.

Fortsatt hoven

Fortsatt er hånden hoven der bruddet oppsto, men det plager ikke Johaug nevneverdig i forberedelsene til en ny sesong.

– Hovent vil det nok bli en stund framover, men operasjonen var vellykket og det er det viktigste. I tillegg var jeg veldig heldig at det skjedde nå, og at jeg fikk operert raskt. Jeg har ikke mistet noe trening, fastslår hun.

Om ikke mengden er påvirket, har hun måttet gjøre noen grep med hensyn til innholdet i treningshverdagen.

– Jeg har løpt mye mer enn jeg hadde tenkt, og gått mindre og færre hardøkter på rulleski, enn det som lå i den opprinnelige planen. Men jeg har fått jobbet godt med andre ting, og kunnet ha fokus på ting jeg kanskje ikke ellers ville prioritert, sier Johaug.

– Sånn sett føler jeg det kan komme noe positivt ut av dette også, tilføyer hun.

Sprint-løft

De store målene inn mot kommende vinter er Tour de Ski og nyvinningen Tour du Canada.

– Jeg føler at jeg er akkurat der jeg skal være. Tour de Ski er hovedmålet. Den består av ni løp i år, mot sju tidligere. Det blir ei tøff uke med harde konkurranser, men jeg føler jeg har tatt et steg både på sprint og distanse siden forrige sesong, sier Johaug.

Konkurrentene skulle dermed være advart. Sprint har tidligere vært 27-åringens akilleshæl i Tour-sammenheng.

– Jeg har fortsatt mye å lære der av de andre jentene på laget, men har veldig lyst til å ta noen nye steg, fastslår Johaug.

At nettopp det siste blir viktig foran den mesterskapsfrie sesongen som venter, er hun overbevist om.

– I og med at dette blir en Tour-sesong med mange sprinter, er det viktig å få med seg de sekundene man kan der. Jeg må være skjerpet, fastslår Johaug. (©NTB)Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00