Simen Sveen forteller om testene:

– Vi har løpetester også, men de mest relevante testene er med rulleski på mølle. Vi har en test hvor vi går fem minutter med samme fart på mølla, men det blir brattere etter hvert. Der kom jeg ett steg høyere nå før mjølkesyra kom i beina. For tre uker siden gikk jeg vesentlig fortere på mølletesten, hvor vi går 1.000 meter på tid, sier Simen Sveen, som ikke vil ut med detaljer om tider.

Avslutningstrening

Ring-løperen har jobbet mye med å bli en bedre avslutter i oppkjøringen, og 27-åringen tror den treningen har bidratt til bedre testresultater.

– Jeg har trent mye på avslutninger, det å treffe i høy fart. Jeg må bli en bedre avslutter slik sporten har utviklet seg med flere fellesstarter. Jeg har utviklet bedre teknikk i høy fart, og det hjelper på testene. Jeg får igjen for tekniske forbedringer. Gode testresultater er en bekreftelse på at jeg har gjort mye riktig.

Over 90 i O2-opptak

Simen Sveen er kjent for å ha høy lungekapasitet, og han passerte den magiske 90-grensa på O2-opptak i 2012, etter å ha testet 85 året før. Over 90 i O2-opptak er sjelden vare.

– Jeg har testet rundt det samme som jeg hadde for et snaut år siden. O2-opptak er det som forandrer seg minst, og det er begrenset hvor mye høyere det kan bli, sier Sveen, og fortsetter:

– Det er selvfølgelig et pluss å ligge høyt, men arbeidsøkonomien er også viktig. En ting er å ha stor motor, men det handler om å utnytte den også, sier Sveen.

Maksimalt oksygenopptak (Vo2max) er uansett regnet som den viktigste enkeltstående faktoren for prestasjoner i utholdenhetsidretter. Vo2max er den største mengden oksygen (liter) som kroppen kan ta opp og utnytte i løpet av ett minutt.

Davos er favoritten

Simen Sveen dro rett fra verdenscuprennene på Lillehammer til Davos. Lørdag står 30 kilometer skøyting med enkeltstart på programmet der.

27-åringen fikk sitt store gjennombrudd på akkurat den distansen – i Davos – for to år siden.

– Det er en distanse som passer meg bra, og dette er et av høydepunktene denne sesongen, sier Sveen, som gikk en sterk skøyteetappe på stafetten i helga.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.