– Bakgrunnen til at jeg er her, er at vi er veldig mange spillere i stallen i København, forteller den 20 år gamle bakspilleren, som er under kontrakt med København Håndbold, og som forrige sesong var på utlån til Ajax København. En klubb på nivå to i Danmark, og hun gjorde sine saker veldig bra.

Toveisspiller

Playmakeren scoret tredje flest av alle i ligaen med sine 142 nettkjenninger, og var ifølge Arne Senstad en av ligaens aller beste spillere i fjor.

– Det er en spennende, ung spiller som er på vei opp og fram. Passer vår profil, på mange måter. Hun er dansk ungdomsverdensmester, så hun har vært med på litt selv om hun er ung, sier han.

Selv beskriver Flader seg som en allsidig spiller.

– Spillemessig er jeg en playmaker, som har bra overblikk. Jeg behersker det meste, men har ingen spesiell spisskompetanse, men jeg er en allsidig spiller, beskriver Flader, som likte det hun så på sin første trening med Storhamar torsdag.

– Jeg synes nivået var veldig høyt. Det var høyt tempo gjennom hele treningen, og folk jobbet skikkelig hardt. Det betyr mye for meg, at det er bra treningskultur, og det virker det som det er her, forteller hun, som også liker Hamar som by.

Storhamar på spillerjakt

Senstad erkjenner at klubben er på spillerjakt, etter at Kristin Høybakken mister resten av sesongen med en korsbåndsskade.

– Vi er minus på en bakspiller som også kan spille forsvar. Vi har lett litt, og vi har ikke store økonomiske muligheter til å hente så mye. Men vi fikk hjelpe av en sponsor til å undersøke litt, og da fikk vi mulighet til å be inn henne sånn at begge fikk kikke litt, forklarer Senstad, som liker det han har sett av Flader.

– Det er ingen tvil om at hun har en del ferdigheter og kvaliteter som er spennende. I utgangspunktet trenger vi en keivhendt spiller, men det er ikke så lett å finne. Sofie har vært vant til å dekke alle tre plasser framover, pluss forsvar, sier han.

Senstad har fått gode referanser på Flader, både fra agenter og fra Reidar Møistad, som tidligere var trener i København Håndbold.

– Vi hadde ikke invitert henne hvis vi ikke hadde trua. Men jeg må se at hun innehar de ferdighetene vi trenger. Jeg synes jeg har en del gode spillere fra før, også. Det som er spennende, er om hun er litt for lik det vi allerede har, i og med at hun er høyrehendt og litt playmaker, sier han.

Flader åpner også for å bli i København, men tror hun vil ha større mulighet for spilletid dersom hun går på lån til Storhamar.

– Sånn det ser ut nå, har jeg ingen andre alternativer. Enten blir jeg i København, eller så vil jeg bli leid ut hit, sier hun.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.