LONDON: Det var en svært skuffet Petter Vaagan Moen HA-sporten møtte ute på Queens Park Rangers' treningsfelt Harlington Sportsground bare noen steinkast fra Heathrow flyplass i utkanten av Vest-London.
Rett før treningen fikk han med seg at han ikke var med i troppen som Drillo presenterte på Ullevaal. Det betyr at Danmark-kampen er ute av verden for Petters del. Og denne vrakingen kom på toppen av at han også ble vraket fra QPRs tropp mot Crystal Palace lørdag.
- Det er tunge dager nå, men jeg skal vise styrke og komme tilbake, lover han.

Alltid stått igjen

Kanskje var det akkurat disse tankene han hadde i hodet også da han la opp ballene rett utenfor 16-meteren etter at treningen i går var over. Mens andre førstelagsaktuelle spillere som Ishmael Miller, Danny Shittu, Akos Buszaky og Matthew Connolly ruslet i garderoben etter en relativt lett spilløkt, hvor bare de spillerne som ikke spilte fra start lørdag deltok, samlet 26-åringen fra Hamar sammen 10-12 baller og la dem opp rett utenfor 16-meteren. Første løp med ball, finter og skudd med begge bein. Deretter direkte frispark. De fleste ballene forsvant hardt og velplassert i mål.
- Jeg gjør alltid dette. Det har jeg gjort i HamKam, i Brann og nå her i Queens Park Rangers. Det er som regel bare jeg som gjør det her, og derfor tenker jeg at jeg vil tjene på det i det lange løp, sier Petter.
Skuffelsen ligger tjukt utenpå han. Han innrømmer også at han har vanskelig for å forstå at han ble vraket. Både i QPR og ikke minst fra landslagstroppen.
- Det er vel det som gjør det ekstra tungt. At jeg mener jeg er god nok til å være med.
- Har personligheten din noe å si for hvordan du tar dette også? Tar du slike nederlag tyngre enn mange andre fordi du går så inn i fotballen din?
- Det tror jeg, ja. Jeg er ikke så lett å ha med å gjøre da, innrømmer Petter.

Spiller i dag

Han nekter imidlertid å gi opp. Han skal tilbake på laget. Både i QPR og for Norge. Det er han tydelig på.
- Jeg synes dette er tungt, men jeg lar meg ikke knekke. Jeg skal kjempe meg tilbake, sier han.
Petter har ikke fått noen forklaring fra noen i landslagsledelsen på hvorfor de valgte å vrake han, men han regner med det har med spilletid i QPR å gjøre.
- Jeg har ikke spilt meg ut mens jeg har vært på landslaget i hvert fall, sier han.
Drillo valgte likevel å satse på opplagte valg som Christian Grindheim, Bjørn Helge Riise og å fortsette med Alexander Tettey som spiller regelmessig for franske Rennes og lovende Ruben Yttergård Jensen som er i kampform gjennom Tromsøs oppkjøringskamper.
Selv spiller Petter Vaagan Moen kamp for reservelaget til QPR i morgen ettermiddag. Han tror ikke en solid innsats der vil gjøre store forskjellen.
- De kampene betyr ikke så mye. Jeg ser på det som en god treningsøkt, sier Petter Vaagan Moen.
Kanskje mer innbitt og skuffet enn noen gang i fotballkarrieren sin.
Og mer bestemt enn noen gang på å slå tilbake.
P.S. Verken Drillo eller Ola By Rise svarte på HA-sportens henvendelse i går om vrakingen av Petter Vaagan Moen.
 

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.