LONDON: Det var en svært skuffet Petter Vaagan Moen HA-sporten møtte ute på Queens Park Rangers' treningsfelt Harlington Sportsground bare noen steinkast fra Heathrow flyplass i utkanten av Vest-London.
Rett før treningen fikk han med seg at han ikke var med i troppen som Drillo presenterte på Ullevaal. Det betyr at Danmark-kampen er ute av verden for Petters del. Og denne vrakingen kom på toppen av at han også ble vraket fra QPRs tropp mot Crystal Palace lørdag.
- Det er tunge dager nå, men jeg skal vise styrke og komme tilbake, lover han.

Alltid stått igjen

Kanskje var det akkurat disse tankene han hadde i hodet også da han la opp ballene rett utenfor 16-meteren etter at treningen i går var over. Mens andre førstelagsaktuelle spillere som Ishmael Miller, Danny Shittu, Akos Buszaky og Matthew Connolly ruslet i garderoben etter en relativt lett spilløkt, hvor bare de spillerne som ikke spilte fra start lørdag deltok, samlet 26-åringen fra Hamar sammen 10-12 baller og la dem opp rett utenfor 16-meteren. Første løp med ball, finter og skudd med begge bein. Deretter direkte frispark. De fleste ballene forsvant hardt og velplassert i mål.
- Jeg gjør alltid dette. Det har jeg gjort i HamKam, i Brann og nå her i Queens Park Rangers. Det er som regel bare jeg som gjør det her, og derfor tenker jeg at jeg vil tjene på det i det lange løp, sier Petter.
Skuffelsen ligger tjukt utenpå han. Han innrømmer også at han har vanskelig for å forstå at han ble vraket. Både i QPR og ikke minst fra landslagstroppen.
- Det er vel det som gjør det ekstra tungt. At jeg mener jeg er god nok til å være med.
- Har personligheten din noe å si for hvordan du tar dette også? Tar du slike nederlag tyngre enn mange andre fordi du går så inn i fotballen din?
- Det tror jeg, ja. Jeg er ikke så lett å ha med å gjøre da, innrømmer Petter.

Spiller i dag

Han nekter imidlertid å gi opp. Han skal tilbake på laget. Både i QPR og for Norge. Det er han tydelig på.
- Jeg synes dette er tungt, men jeg lar meg ikke knekke. Jeg skal kjempe meg tilbake, sier han.
Petter har ikke fått noen forklaring fra noen i landslagsledelsen på hvorfor de valgte å vrake han, men han regner med det har med spilletid i QPR å gjøre.
- Jeg har ikke spilt meg ut mens jeg har vært på landslaget i hvert fall, sier han.
Drillo valgte likevel å satse på opplagte valg som Christian Grindheim, Bjørn Helge Riise og å fortsette med Alexander Tettey som spiller regelmessig for franske Rennes og lovende Ruben Yttergård Jensen som er i kampform gjennom Tromsøs oppkjøringskamper.
Selv spiller Petter Vaagan Moen kamp for reservelaget til QPR i morgen ettermiddag. Han tror ikke en solid innsats der vil gjøre store forskjellen.
- De kampene betyr ikke så mye. Jeg ser på det som en god treningsøkt, sier Petter Vaagan Moen.
Kanskje mer innbitt og skuffet enn noen gang i fotballkarrieren sin.
Og mer bestemt enn noen gang på å slå tilbake.
P.S. Verken Drillo eller Ola By Rise svarte på HA-sportens henvendelse i går om vrakingen av Petter Vaagan Moen.
 

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00