– I mine øyne forekom hendelsen i en periode der Brumunddal var opptatt av å hale ut tiden. Ballen kastes i retning av en midtstopper som fortsetter drøyingen ved å la den gå helt inn til keeper. Ekblom setter ikke inn presset før midtstopperen har tatt sitt valg om å drøye tiden, sier Sæther, som er kommentator i Dagbladet. Han var på plass på stadion under kampen lørdag.

– Midtstopperen sentral

Sæther har vært trener i KFUM-foreningen i en årrekke og følger A-laget både på treninger og i kamp. Han påpeker at det er vanskelig å ha et fullstendig ufarget syn på saken.

Samtidig har han dannet seg en mening om situasjonen.

– Men jeg synes midtstopperens handling er helt sentral. Han burde for eksempel spilt ballen videre til keeper eller gjort noe annet. Hans handling utløser KFUM-presset, sier Sæther, som til daglig har som jobb å omtale idrettspolitikk- og etikk.

Likevel stiller han seg bak klubbenes ønske om omkamp. Mandag la Brumunddal inn en formell protest som en følge av dommeravgjørelsen om å la spillet gå mens Christoffer Heier Solbakken fremdeles lå nede.

– KFUM er en klubb som ønsker god stemning og rettferdig behandling. Derfor skulle det bare mangle at vi ikke er maksimalt åpne for å spille omkamp, sier han.

Tror ikke på omkamp

Den mangeårige kommentatoren frikjenner dommerens avgjørelse om å la spillet gå videre, til tross for at Heier Solbakken fremdeles ligger nede.

– Så lenge det ikke var noen hodeskade eller veldig alvorlig skade kan man ikke ta dommeren på at han lar spillet gå videre. I hodet mitt dreier det seg om «er det greit å presse her», ikke på dommerens avgjørelse. Derfor tror jeg dommerutvalget bestemmer at kampen ikke skal spilles på nytt. Det synes jeg er helt i orden, sier Sæther, og legger til:

– Neste diskusjon får gå på spørsmålet om to lag bør kunne være enige og bestemme selv at det skal bli omkamp. Men det blir altså en annen diskusjon.

Tirsdag uttalte tidligere toppdommer Per-Ivar Staberg overfor HA-sporten at han fryktet domsutvalget ikke ville innvilge lagenes ønske om omkamp.

– Jeg tror faktisk ikke det holder, selv om lagene er enige om å spille på nytt. Slik jeg har fortsatt regelen for å få gjennom en omkamp, må det ha skjedd en formell feil. Og her vil det bli tatt stilling til skjønn, sier Staberg.

Forstår Brumunddal

Esten O. Sæther påpeker at han forstår Brumunddals fortvilelse rundt hendelsen.

– Jeg er jo på tribunen som KFUM-tilhenger, og mente umiddelbart at spillerne ikke hadde gjort noe galt. Jeg vil samtidig påpeke at ingenting ved denne saken er åpenbar, og jeg skjønner at Brumunddal har det vondt, sier Sæther.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.