Det ble meget spennende i samlagsskytingen på Landsskytterstevnet i går kveld.

Og lenge så det ut til å gå mot gull for Hedmark.

Sindre med 100 poeng

På 200 meter ble det skikkelig spennende etter at Dag Lien åpnet med 98 og Sindre Nordvik fulgte opp med 100 og opp i ledelse, sammen med Numedal. Sverre Frøshaug var ankermann for Hedmark, og han avsluttet med 94 poeng ,mens Katrine Aannestad Lund fikk 96. Dermed var det klart at seieren gikk til Rogaland med 391 poeng og Hedmark ble henvist til tredjeplass med 389 poeng. Numedal tok andreplassen med 391, men med mindre innerblinker enn Rogaland.

Etterlengtet medalje

Hedmark skyttersamlag har mislyktes i samlagsskytingen på 200 meter i flere år i de siste årene, og det var derfor en meget etterlengtet bronsemedalje laget nå klarte i en spennende sluttspurt. Og det er spesielt spennende å se at unggutten Sindre Nordvik klarer å skyte 100 i en slik konkurranse. Han har levert flere toppresultater i stevner før Landsskytterstevnet, og det blir spennende å følge Nordvik allerede i dag, i kvalifiseringen til kongelaget på torsdag.

Det var samlagsskytingens dag på Landsskytterstevne i går ettermiddag/kveld og Hedmark skyttersamlag stilte ett lag både blant veteranene (V65/V55) og seniorene (kl. 3-5). Veteranene skyter på 100 meter mens de klasseførte skyter på 200 meter. På veteranlaget skjøt Rolv Baadshaug fra Brumunddal (V65), Arne Helseth fra Tangen (V65), Sven Tore Tråseth (V55) fra Lismarken og Erik Skaug fra Åsheim (V55).

På seniorlaget skjøt Dag Lien og Sindre Nordvik (begge fra Løiten), Øystein Johnsen fra Stange og Romedal og Sverre Frøshaug fra Løiten. Skytterne på 200 meter skyter en 10-skuddsserie (grunnlag) fordelt på tre skudd stående, tre skudd knestående og fire skudd liggende på tre minutter. Veteranene har en annen fordeling av skuddene. De to første skytterne (V65) skyter 10 skudd liggende, mens V55- skytterne skyter seks skudd knestående + fire liggende på sine 10-skuddserier.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00