Etter bare fire minutters spill ledet hjemmelaget 2–1. Hamar var gode og gjorde Ullevål til statister i lange perioder. På 2–1 bommet hjemmelaget på straffe, og flere store sjanser ble sløst vekk. Allikevel var det svært oppløftende spill de første 45 minuttene.

Hva som skjedde de første 15 minuttene av andre omgang, var det ingen som kunne svare på.

Alt gikk galt

Kaptein Mattis Nyhagen bare ristet på hodet etter at laget hadde tapt 3–6. Hamar gjorde alt annet enn det de hadde snakket om.

– Vi gjør ingenting av det vi ble enige om. Vi skulle ha lange angrep. De ble bare kortere og kortere. Vi rotet bort enkle baller, og fikk overganger imot oss. Dette er svært skuffende, for dette var en kamp vi burde ha vunnet, sier kaptein Nyhagen.

I perioder så vi hva som bor i dette laget. De tre nye svenske spillerne Bjørn Hellblom, Johannes Svedberg og Thomas Hellblom spilte godt og kommer til å tilføre HIL mye i løpet av sesongen. Kaptein Mattis Nyhagen hadde også en god dag på jobben. Han ofret seg i spillet og var flink til å få de andre spillerne til å yte det de skal og må.

Måltyven Sigurd Jensen Gjendal fornektet seg ikke i denne kampen heller. Sigurd er rett og slett en målgarantist.

Svært skuffende

Trener Frode Hagen trodde virkelig på poeng etter de første 45 minuttene.

– Ja, da synes jeg vi var gode. Vi skulle fokusere på det defensive spillet de siste 45 minuttene. Vi gjorde alt annet enn det. Etter meget oppløftende spill i første omgang, skulle vi ha fått alle poengene i denne kampen, sier en skuffet Frode Hagen.

Manglet flere spillere

Hamar IL hadde flere spillere ute i denne kampen. Kjell Olav Emilsen, som er selve limet i forsvaret, måtte stå over på grunn av rødt kort i siste serierunde i fjorårssesongen. Carl Petter Sveen, Jarno Alatalo, Leif Larsen og keeper Marcus Turpeinen var alle ute med skader.

Trener Frode Hagen håper og tror at flere er klare til neste seriekamp.

Hamar hadde også en debutant i årets første seriekamp. Arild Thune-Ellefsen fikk sin debut og gjorde seg slett ikke bort.

Hamar IL – Ullevål 3–6 (3-1). Mål for Hamar: Peder Nyutstumoen, Micael Lickteig og Sigurd Jensen Gjendal.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.