Det var ingen stor hockeykamp, og det er fortsatt mye å sette fingeren på i spillet til Lillehammer. Mot Kongsvinger var det allikevel kun seier som gjaldt. 

 - Dette var sinnssykt deilig, vi trengte virkelig det her, sier tomålscorer Stein Tore Bakken. 

Kapteinen spilte en meget god kamp, og var særdeles delaktig i at de tre poengene ble igjen i garderoben i Kristins Hall. 

Smalt i garderoben

Etter fire strake tap, var det mange på tribunen som var nervøse før Kongsvinger-kampen. Og de ble ikke beroliget av det de fikk se i den første perioden .Kongsvinger var klart best. De vant skuddstatistikken 13-3 og ledet 1-0. Målet kom mens Lillehammer var en spiller mer på isen, og Henrik Rosengren forærte David Trnavsky pucken på et sølvfat. Det var Lillehammers tredje mål i mot mens de har vært i overtall denne sesongen. 

- Det var en helt forferdelig periode. Vi vet ikke hva vi driver med, surrer rundt. Det smalt bra i garderoben i pausen. Det var ikke bra i det hele tatt, sier Bakken. 

LES OGSÅ: Slik var kampen

Lillehammer kom sterkere ut i den andre perioden, og anført av kaptein Bakken utlignet de til 1-1 før Kongsvinger igjen kunne ta med seg en ledelse inn til pause. Bakken var igjen mannen som sørget for balanse i regnskapet tidlig i den tredje perioden. 

Omdiskutert scoring

Da det hele så ut til å gå mot sudden death, dukket Joakim Arnestad-Eidsæther opp og satte 3-2 to minutter før slutt. Kongsvinger-spillerne var rasende og mente "Eidsa" slo pucken inn med hånda. Dommer Ole Stian Hansen var ikke enig, og godkjente scoringen. Dermed var sesongens første seier et faktum.

- Det har ingenting å si hvem vi møtte i dag eller hvordan det så ut. Med den starten vi har fått, handlet det kun om å få tre poeng, og det klarte vi, sier en tydelig lettet L.I.K.-kaptein. 

Fått testet oss

En som var minst like lettet som sin kaptein, var trener Mikael Kvärnstrom. Med en meget trang start på sesongen, var det tydelig at seieren over Kongsvinger betydde mye.

- Vi ble testet skikkelig i dag. Det er egentlig helt likegyldig hvordan det så ut idag, for vi måtte ha denne seieren. Når det er sagt kan det ikke se ut som det gjorde i den første perioden. Men vi kommer tilbake, og det smaker ekstra godt når vi avgjør helt på slutten, sier Kvärnstrom. 


Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00