Civilization VI er fornøyelig å spille, og pent å se på. Den nye kunststilen er fargerik og tegneserieaktig. Om det er en forbedring på den mer realistiske stilen til Civ V er en smakssak, men det er noe mange har ønsket velkommen.

BYENE PAKKES UT

Den mest reklamerte nye mekanikken er distrikter. I Civ V var alle bygninger plassert på samme flis som byen din, men nå må ting som militære bygninger, flyplasser og universiteter plasseres utenfor byen og på sin egen flis. Distriktene bidrar til å gjøre bybygging og plassering av nye byer mer strategisk, og krever mer langsiktig planlegging enn før. Hvert distrikt er nyttig å ha, men plass rundt byene dine er begrenset, og spilleren må bestemme seg tidlig for hvilke distrikter en ny by skal satse på. I tillegg kan ikke alle distrikter plasseres hvor som helst, og de ulike distriktene får bonuser ut ifra hva som ligger rundt dem. For eksempel får industrielle soner bonuser fra gruver, mens universiteter får bonuser fra regnskog.

MANGE NYVINNINGER

Det er noen få ting jeg savner fra femmeren, og Civilization VI føles på enkelte måter som et litt enklere spill enn forgjengeren. Dette kompenseres med flere små forbedringer på grunnspillet som til sammen gjør en stor forbedring på opplevelsen. Motspillerne er smartere, og diplomati har blitt forbedret på flere måter. Byer har mer personlighet. Vitenskapelig og kulturell framgang er mer dynamisk, og hvordan du styrer den ideologiske retningen til samfunnet ditt har fått en total overhaling. Alt dette og mer fører til at det er nå flere veier til Rom enn noen gang før. I Civ V føltes det som at man var pålagt å følge én spesifikk linje med handlinger for hver seierstype, mens denne gangen har du flere alternativer, som åpner for kreative løsninger og belønner de som fordyper seg i spillets mekanikker. Om Civilization VI virkelig er bedre enn Civ V, er rett og slett for tidlig å si. Spillet er definitivt på riktig spor, og med nedlastbart innhold som kommer i framtiden så er jeg sikker på at det ender opp på et terningkast 6 som forgjengeren sin.

Terningkast: 5

Les også
Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00