Petter Solberg raste mot Andreas Bakkerud etter en kontroversiell manøver i VM-runden forrige helg. Wågø Syversen var til stede under hendelsen.

Solberg var knallsterk i kvalifiseringsheatene og hadde første startspor i semifinalen, men den fikk han ødelagt av landsmannen Bakkerud. Solberg kjørte rett ut til jokeren, mens Bakkerud kunne kjørt svingen. Istedenfor gikk sistnevnte også i jokeren og presset på den måten ut Solberg.

– Det er bare så jævla synd. Bakkerud dyttet meg langt opp i skogen når han hadde en fin mulighet til å ta førstesporet, sa Solberg til Trønder-Avisa etter løpet.

Simon var selv vitne til duellen i finalen, som i etterkant har skapt voldsomme debatter etter at Petter Solberg beskyldte Bakkerud for å ødelegge løpet, og hvor det etterpå var sprikende forklaringer mellom Bakkerud og hans team om den reelle taktikken i finalen. Som rallycrossfører har i alle fall Syversen en klar mening om det som skjedde.

– Det var et bra taktisk valg av Bakkerud. Han vet han får innersvingen i joker-runden, og dermed sikrer seg at han kommer foran Petter. Så helt fair racing. Det er en individuell idrett, så man kjører for egne sjanser. Men han (Andreas Bakkerud, journ.anm.) kunne godt ha vært ærlig og sagt at det var planlagt, mener Syversen.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00