Den finske løperen var i tet fra 5 kilometer, men det var først mellom 10 og 13 kilometer han virkelig satte sine motstandere på plass. Helt på slutten fikk han det riktignok noe tyngre, men det holdt likevel til seier på hjemmebane.

– Jeg måtte gå smart. Jeg har konkurrert her mange ganger, så jeg hadde en enkel plan som fungerte bra, kommenterte Niskanen.

Etterlengtet hjemmeseier

Seieren var 22-åringens første i verdenscupen. Niskanen har heller aldri før vært på pallen. Det var første finske verdenscupseier i langrenn på hjemmebane siden Jari Isometsä vant i Lahti i 1996.

I mål var han 10,3 sekunder foran Sundby på annenplass.

– Det er deilig å være på pallen, selv om jeg alltid har lyst til å vinne. I dag var jeg i bunn og grunn sjanseløs mot Iivo. Det var morsomt å stå på pallen med to finske karer her i Kuusamo, sa Sundby til NRK etter å ha vært på premieutdeling.

Forrige sesongs sammenlagtvinner i verdenscupen tror han har mer å gå på fram mot VM.

– Kroppen kjennes ikke vilt bra ut ennå, men det er jeg litt glad for også.

På tredjeplass fulgte landsmann Sami Jauhojärvi 12,5 sekunder bak. Kun ett tidels sekund bak ham fulgte Niklas Dyrhaug. Nordmannen ble hentet inn som reserve til løpet da Eldar Rønning meldte forfall.

Fornøyd Northug

Petter Northug fikk en tøff dag i de finske skoger og endte til slutt på 23.-plass, drøyt minuttet bak vinneren.

– Det var et helt greit løp. Jeg prioriterte å gå tøft i det lette terrenget. Det var midt på treet, sa Northug.

– Hvordan vil du oppsummere den første verdenscuphelgen?

– Det har vært bra for min del. To veldig fine konkurranser som er fint å ta med seg før Lillehammer neste helg. (©NTB)

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.