Klubben fra OL-byen dro med seg et underskudd på rundt 250.000 kroner inn i denne sesongen, og før jul ble den medlemsstyrte klubben informert om at gjelda trolig ville øke med rundt 300.000 kroner.

- Jeg kan ikke gi noe eksakt tall på hvor vi ender, men det blir nok enda svakere enn tidligere antatt, sier nestleder Ketil Møller.Etter hva HA-sporten har grunn til å tro er det snakk om mer enn en million kroner i kortsiktig leverandørgjeld.

Må røske opp litt

- De økonomiske utfordringene gjør at vi må røske opp litt internt i klubben, og vi mener at vi kan spare mest penger på trenere, sier nestlederen.

Møller har ikke mange måneder i klubben som arbeidende nestleder i styret, men bruker all sin tid i klubblokalene i Kristins Hall.- Jeg har forsøkt å få fatt i Njål Berge i Dragons for å høre hvordan de har lyktes denne sesongen, men foreløpig har jeg ikke fått fatt i ham, forteller Møller.Nestlederen tror klubben allerede på kort sikt vil komme styrket ut av den jobben de nå er i gang med.- Er du ikke redd for at det sportslige produktet blir dårligere når dere kvitter dere med Tor Nilsen som trener?- Nei! Vi tror derimot dette kan være starten på noe nytt som vil gjøre at vi befester vår posisjon i toppen av norsk hockey, mener nestlederen som legger til at samarbeidet med NTG på Lillehammer bør bli enda bedre.

Frykter Wang

Lillehammer har i stor grad vært avhengig av både NTG-produserte spillere og full utlendingskvote.

Der vil det komme endringer allerede kommende sesong, blant annet for å møte konkurransen fra Wang i Hamar.- Vi må gjøre oss mindre avhengig av importspillerne, og de vi henter må bli i klubben lengre. I tillegg må vi våge å gi de yngste spillerne våre lengre kontrakter slik at også de blir i klubben, mener Møller.- Det har aldri vært noe ønske for verken klubb eller trenere å hente sju importer foran hver sesong, avslutter Møller.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.