Strømsgodset klarte ikke å slå Vålerenga, men knep likevel sølvet i eliteserien med 2-2 etter at Stabæk tapte 1-6 for Bodø/Glimt.

Drammenserne har hatt en strålende høstsesong etter at Bjørn Petter Ingebretsen tok over sjefsjobben fra David Nielsen. Siden 31. mai er det blitt bare tre tap i eliteserien for Godset, to tap mot Stabæk og 1-2 borte mot Aalesund. Lite tydet på medalje før sommeren.

På de siste ti kampene har derimot Strømsgodset avgitt bare fire poeng. Det førte laget opp på like mange poeng som Stabæk foran runden, men med bedre målforskjell. Hjemme mot VIF fikk vertene en drømmestart.

Gavepakke

Ivan Näsberg var i det gavmilde hjørnet etter ett minutt. Unggutten sendte en altfor løs pasning tilbake mot keeper Sascha Burchert. Landslagsuttatte Marcus Pedersen var våken, snappet tilbakespillet og trillet Godset i ledelsen.

Fire minutter før pause driblet Bismark Adjei-Boateng seg ned til dødlinjen på høyresiden. Midtbanespilleren la inn, og på første stolpe møtte Pedersen. Spissen satte inn sitt ellevte mål på ti kamper. Det sto 2-0 til pause.

Kom tilbake

VIF-trener Kjetil Rekdal var tydelig misfornøyd med de første 45 minuttene og byttet ut uheldige Näsberg med Herman Stengel i pausen.

Melker Hallberg skapte håp om poeng for Oslo-klubben et kvarter ut i annen omgang. Svensken banket ballen i mål fra 16 meter. Et kvarter før slutt sikret Ghayas Zahid uavgjort. Vingen driblet seg inn fra venstre og avsluttet med høyrefoten i motsatt hjørne.

Godsets poengtap i Drammen kunne blitt utslagsgivende, men ble egentlig betydningsløst ettersom Stabæk fikk juling borte mot Bodø/Glimt. Også med tap ville det blitt sølv på Ingebretsen og co. Mange eksperter tror Godset kan bli en ekstremt farlig tittelutfordrer neste sesong etter snuoperasjonen i høst. (©NTB)

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.