Etter at Simen Sveen ikke fikk fornyet tillit på landslaget valgte han å satse på et eget team. Han var nøye i planleggingen, og satte sammen et lag med støttespillere som han visste kunne bidra.

Første delbetaling kom med tredjeplassen på 15 kilometer skøyting på Beitostølen lørdag.

Inn med teknikkguru

Etter forrige sesong tok 28-åringen kontakt med teknikkguru Audun Svartdal. Han har vært landslagstrener i skiskyting i mange år, og har også hjulpet noen av verdens beste langrennsløpere med teknikken, blant andre Martin Johnsrud Sundby.

– Jeg tok kontakt med ham, og spurte om han ville være med på laget. Vi startet samarbeidet allerede i vår. Audun er ekstremt dyktig. Motoren min har det aldri vært noe i vegen med. Jeg ville sette inn støtet der det var mest å hente, nemlig på teknikken. Audun er flink til å formidle ting, det er enkle arbeidsoppgaver. Jeg har tatt kjempesteg teknisk, og merker stor forskjell. Jeg har en helt annen følelse nå, sier Simen Sveen.

Audun Svartdal var på plass på Beitostølen lørdag.

– Det var moro å se Simen gå konkurranse, og det var en sterk prestasjon. Det var veldig bra fredag også. Simen er en fantastisk person å jobbe sammen med. Han har lyst til å utvikle seg hver eneste dag. Vi har hatt bra kontinuitet på samarbeidet, og det har vært fruktbart, sier Svartdal.

På lørdagens skøytedistanse så Sveen mye mer kompakt ut enn tidligere. Bevegelsene gikk mer rett fram i lengderetningen. Tidligere har teknikken blitt en del dårligere på slutten av renn.

– Jeg står mer stabilt over skiene nå, og jeg får mer trøkk i hvert eneste skyv. Tidligere har jeg falt litt sammen med overkroppen på slutten av renn. Nå føler jeg det er mye bedre, sier 28-åringen.

Petter Hagen har samarbeidet med Sveen i mange år.

– Han holder meg i tøylene hvis jeg blir for ivrig. Vi har jobbet sammen i mange år, og det er en trygghet. Petter kan høre på stemmen min om det har vært ei god økt eller ei dårlig økt.

Lørdag snakket vi med en rørt Petter Hagen.

– Det var herlig at Simen slo tilbake og viste hva han kan. Dette var så fortjent, sier Hagen.

Idrettspsykolog på plass

John Anders Gaustad, som nå er markedssjef i skiforbundet, bidrar også i Team Sveen. Det samme gjør Lars Amund Toftegaard, som har ansvaret for hurtighetstreningen.

– Vi har kjørt en hurtighetsøkt i uka, sier Simen Sveen.

Ring-løperen har jevnlig kontakt med idrettspsykolog Pierre-Nicolas Lemyre, og 28-åringen diskuterer jevnlig trening med landslagstrener Tor Arne Hetland.

– Det er veldig bra at han tar seg tid til å hjelpe meg, selv om jeg er ute av landslaget, sier Sveen, som også har fått god treningshjelp av Martin Johnsrud Sundby.

– Hardøktene med Martin har vært veldig viktige, sier Simen Sveen.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.