HAMAR: Kamilla Sundmoen var høyt og lavt i går kveld. 23-åringen var en meget sterk bidragsyter til en seieren som betyr et nytt møte med Europa for Storhamar-jentene.

Men det var ikke gitt hele veien at Storhamar skulle slå Stabæk med de nødvendige fem målene.
Det startet ikke videre vakkert.
Da Storhamar lå under med 5-2 etter en rusket start, begynte sjukepleieren på kirurgisk å operere på egenhånd. Hun satte fart på beina sine, trykket til fra golvet og i lufta og scoret fem mål på rad da Storhamar kom à jour med Stabæk.
Men så er det langt ifra sikkert at Storhamar får med denne jenta videre i håndballsatsingen sin.

- Trenger overskudd
- Før kampen var det 50-50, men akkurat nå etter denne gode opplevelsen er det 60-40 i fordel håndball, smiler 23-åringen, som fikk gratulasjonsklemmer av «alle» etter kampen.

- Arne Senstad ba meg si direkte på tv at jeg skal fortsette, men jeg vet ikke.
- Jeg har en jobb som krever mye, sier sjukepleieren.
- Har en 50 prosent stilling, men tar ekstravakter for å komme opp i 75 prosent. Jeg har utgifter og er nødt til å tjene penger. Men det tærer på overskuddet å kombinere så mye jobbing med håndballen, sier Kamilla, som går vakter både på dag og natt.
Storhamar-jenta vet det ikke er mye penger i norsk håndball, og hun har da heller ingen tanker om å være ublu i forhold til sine krav.

Mulig med 50-50
- Skal jeg fortsette å spille håndball på dette planet, må jeg ha mer energi. Får jeg til en 50-50 prosentløsning med håndball og sjukepleierjobb, kan det være mulig å fortsette, sier hun.

Kamilla spiller med stor entusiasme for klubben sin, og er best når hun har høyt tempo i beina. I går var hun på banen i samtlige 60 minutter, og det sier seg selv at det tærer på kreftene.
Da Storhamar lå under med 5-2, tok kapteinen også ekstra i:
- Jeg føler jo litt på ansvaret når vi starter litt dårlig. Jeg blir ikke stresset av det. Bare enda mer gira, sier Sundmoen.
Hun har aldri vært bedre enn hun er denne sesongen.
- Jeg synes jeg har funnet min rolle i laget. Dessuten begynner laget å bli mer sammensveiset, sier jenta altså vurderer å gi seg.
- Men E-cupen frister vel også?
- Det var utrolig moro da vi var i Tyskland, men jeg får tenke på det. Det var i hvert fall herlig å være med på denne lagseieren, sier Storhamars toppscorer med åtte fulltreffere.

Fantastiske Kamilla
Storhamar-trener Arne Senstad var igjen kjempebegeistret for Sundmoens spill:

- Kamilla er fantastisk når hun er på. Jeg håper virkelig hun kjenner at hun skal være med videre, for det er enda mer å hente ut av henne.
- Vi kan ikke la en 23-åring som er oppvokst i klubben, gi seg. Derfor er det viktig at både kommunen og næringslivet i distriktet blir med oss slik at vi kan beholde Kamilla og de andre jentene.
- Innenfor de rammene som er mulig i Storhamar, må vi gjøre det vi kan for å få med Kamilla videre. Hun har vært utrolig god og har virkelig stått fram etter at Izabela Duda ble skadet, sier Senstad.
Han fikk se at jentene sto fram som et solid lag i går kveld, og trolig var dette Storhamars beste kamp uten Heidi Tjugum og Izabela Duda.
Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00