HAMAR: Elverum vant sluttspillet for herrer forrige sesong, og nå ønsker klubben å skape en håndballfest i Hedmark, med landets åtte beste lag.
Problemet er at det pr. i dag ikke er noen haller som er store nok i Elverum.
Derfor frir de til Storhamar, som har en mulighet i Hamar OL-amfi.

En andre mulighet er Stangehallen.

 

Svært kort frist

 

– Jeg kan bekrefte at Elverum har vært i kontakt med oss, og så får vi se hva det blir til. Jeg har allerede vært i kontakt med Storhamar Dragons, og det er muligens et annet arrangement i Hamar OL-Amfi den aktuelle helga. I så fall må vi forhøre oss med Stangehallen, sier daglig leder Svein-Erik Edvartsen.
Innen søknadsfristen 10. oktober må Storhamar og Elverum ha på plass mange ting som Norges Håndballforbund krever.

Blant annet skal det være bekreftet overnatting for alle deltakere, dokumentert overnattingskapasitet for 750-1.000 tilreisende, og lokaler til diverse arrangementer i forbindelse med sluttspillhelga, blant annet premieutdeling for eliteserien for alle lagene fredag kveld, samt sluttspillfest lørdag.

 

To kampflater

 

Selve kampavviklingen skal skje med fire semifinaler fredag. I motsetning til i fjor, da kampene ble spilt fortløpende, vil forbundet i år at to og to kamper spilles samtidig på to baner.
Enten i samme hall, eller i nærliggende haller. Det er ikke stilt krav til tilskuerkapasitet på semifinalene. I fjor var semifinalene nesten ikke besøkt av andre tilskuere enn fra de andre lagene i sluttspillet.

Det betyr at Storhamar og Elverum må arrangere semifinaler både i OL-amfi'n og Prestrudhallen, eller med minimal tilskuerkapasitet i Stangehallen.

 

Forbundet dekker

 

Lørdag er det to finaler, og her krever forbundet godkjente tv-forhold og tilskuerkapasitet på 2000 tilskuere.
Det går bra både i Stangehallen og OL-Amfi'n, hvis noen av hallene er ledige.
Håndballforbundet dekker alle kostnader for deltakerlagene når det gjelder reiser, overnatting og måltider.
Dermed blir klubbenes oppgave å skaffe alt som trengs, og så det arrangementstekniske.
For det får arrangøren et grunnbeløp på 75.000 kroner, samt inntektene fra parkering, kiosk og servering i hallene.

I tillegg får arrangørene provisjon av salget på sluttspillfesten samt på salg av markedsrettigheter i program og i arena.

 

Sammen med regionen

I fjor var det Norges Håndballforbunds region Vest som arrangerte sluttspillfinalene i Haukelandshallen.

Dersom Storhamar og Elverum skal få godkjent sin søknad, stiller håndballforbund som krav at Region Innlandet er involvert i planleggingen og kvalitetssikringen av finalehelga.
I fjor ble sluttspillhelga aldri utlyst som arrangement, men etter påtrykk fra klubbene, blant annet Storhamar, ble dette gjort i år.
 
 
Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00