Betina Riegelhuth, som var med i VM-troppen sist vinter, fikk i dag beskjed om at hun ikke skal til Rio i august.

Landslagssjef Thorir Hergeirsson avslørte hvilke 14 spillere han tar med seg til OL i Rio de Janeiro på en pressekonferanse på Gardermoen søndag formiddag. Han sa han har sett den gode, gamle gnisten i Katrine Lunde i løpet av våren.

sulten lunde

– Lysten har alltid vært der, men det har vært ting som manglet. Når ting kommer på plass så blir det bedre, sier Lunde.

En annen som juble for Rio-billett er Linn-Kristin Riegelhuth Koren. Hun gjør comeback på landslaget etter fødselen som fant sted for ikke mange måneder siden.

– Hun har hatt en fantastisk utvikling etter fødselen. Vi åpnet opp for muligheten, men var skeptiske. Det er ikke bare bare å komme tilbake, det er mye som skal på plass. Men Koren har absolutt gjort jobben. Enorm stigning og fantastisk jobbing, sier Hergeirsson.

Kun Løke

På streken tar landslagssjefen kun med seg Heidi Løke. Det betyr at både Pernille Wibe og Kari Brattset blir værende hjemme. Mari Molid fungerer som flerposisjonsspiller.

Overraskelsen var Emilie Hegh Arntzen.

– Hun har hatt en enorm utvikling gjennom sesongen nå, og har trent både hardt, godt og målbevisst. Hun har høyden som kan være godt å ha i forsvar.

I Rio de Janeiro kan Norge ta sitt tredje strake OL-gull i kvinnehåndball. Det har bare Danmark klart før (1996, 2000 og 2000).

Norge møter Brasil (6/8), Spania (8/8), Angola (10/8), Montenegro (12/8) og Romania (14/8) i gruppespillet. De fire beste fra puljen går videre til kvartfinale.

– Det laget vi har tatt ut er absolutt et sterkt lag. Vi har stor tro på mannskapet, og vi ser også at det er et lag som kan spille mange, mange år fremover, sier Hergeirsson.

Disse 14 er med:

Kari Aalvik Grimsbø (Györ), Katrine Lunde (Rostov-Don), Camilla Herrem (Team Tvis Holstebro), Sanna Solberg (Larvik), Stine Bredal Oftedal (Issy Paris), Veronica Kristiansen (FC Midtjylland), Nora Mørk (Larvik), Linn Jørum Sulland (Györ), Amanda Kurtovic (Larvik), Mari Molid (Randers), Heidi Løke (Györ), Linn-Kristin Riegelhuth Koren (Larvik), Emilie Hegh Arntzen (Byåsen) og Ida Alstad (Györ).

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00