HAMAR: NM i håndball for kvinner er litt annerledes enn andre turneringer der lag kjemper om kongepokalen.
Du kan spille tre-fire knallgode kamper på rad til ingen nytte hvis du trekker Larvik i semifinalen.
Slik Storhamar gjorde i fjor, da de tapte 20-26 borte mot champions league-vinneren etter heroisk innsats.
I kveld venter Levanger borte for Storhamar i åttedelsfinalen. Med seier her er Storhamar ett av åtte lag igjen i cupen når trekningen skjer torsdag.
Seks sjanser til å trekke motstandere det er mulig å slå, og et blanklodd som ikke gir tur til Oslo Spektrum nesten uansett.

Tapt tre på rad

Men først må Storhamar slå Levanger i kveld, et lag de ikke har hatt noe godt tak på de siste sesongene.
I fjor vant trønderne begge seriekampene mot de gule og blå, og året før vant de også i Prestrudhallen. Tre tap på rad med andre ord.
Mandag og i går så Arne Senstad kampvideoer for å knekke Levanger-koden.
- Jeg synes de har hatt et bra lag over tid, med store og sterke spillere som står bra bakover, men det er på tide å snu den trenden vi har mot Levanger nå. Jeg er litt overrasket over at de ikke har gjort det bedre i år, selv om de har møtte gode lag, sier Senstad.
Levanger har tapt for Tertnes, Larvik og Stabæk, slått Gjøvik og så overraskende tapt for Flint helga etter E-cup-spill.

Unngå klypene til «Arnfinn»

- Det blir viktig for jentene å holde seg unna klypene til «Arnfinn», ler Arne Senstad.
Han snakker om spilleren han hadde i stallen helt fram til seriestart, Hamar-jenta Nina Arnfinnsdottir.
Sjøl har Senstad alle spillerne tilbake i trening etter mye sjukdom og skader i slutten av september.
Det eneste som er litt usikker mot Levanger er Betina Riegelhuths skuddarm. Den blir teipet hardt før kampen.
- Vi har vært fulltallige på trening mandag og tirsdag, og nå handler det om at vi er like offensive som mot Tertnes. Vi var kanskje litt overmodige i perioder, men det oppofrende spillet var solid.

«Himmel eller helvete»

Senstad er klar på at uka er litt himmel eller helvete for Storhamar. Det kan enten bli avansement i cupen og seier i en medaljekamp mot Stabæk søndag, eller tap i begge deler hvis spillerne ikke er helt til stede.
- Det er en utfordring vi må like og være skjerpet til å ta, fastslår Senstad.
PS! Levanger er med i Cupwinners Cup i Europa etter storseirer mot et tyrkisk lag i forrige runde. I oppladningen til kveldens kamp mot Storhamar fikk de rumensk motstand. Jolidon Cluj tapte Champions League-kvalifiseringen mot Viborg.
 

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.