HAMAR: - Gjerpen har gjort det klart at de prioriterte kvartfinalen mot oss framfor helgens semifinale i cupvinnercupen mot Larvik som de tapte til sammen 74-43. Jeg ser gjerne at Gjerpen er billettører og pølseselgere, og at vi kommer tilbake for å spille kamper når de arrangerer sluttspillet i mai, sier Storhamar-trener Arne Senstad til HA-sporten.
Bortebom
At Storhamar ikke har vunnet i Skienshallen siden de rykket opp i eliteserien, er Senstad fullstendig klar over. I fjorårets seriespill tapte Hamar-jentene 32-25 og i kvartfinalen ble det 39-21-tap. I årets serie vant Gjerpen 29-25 hjemme, mens Skien-laget har til gode å vinne serie eller cup i Prestrudhallen.

- Hvordan forklarer du bortetapene, Senstad?
- Før jeg kom til klubben vant Storhamar nesten ikke en kamp utenfor bygrensa. Dette er blitt mye bedre etter hvert og er ikke lenger noe vi fokuserer på. At vi har tapt tre kamper i Skien, er nok mer tilfeldig.

Gjerpen er et godt lag
- Gjerpen har et godt lag og mange gode spillere, men på gode dager har vi alle muligheter til å slå Gjerpen også i Skien. Vi har vært ordentlig dårlige i de tre kampene vi har tapt der, men nå er jeg veldig sterk i troen på at jentene skal ta Gjerpen. Jeg håper alle er topptente på å komme til sluttspillet, og det handler om å være skikkelig til stede når kampen starter, sier Storhamar-treneren, vel vitende om at det var nettopp Gjerpen som sendte Storhamar ut av kvartfinalen forrige sesong.

Gjerpen vant 39-21 hjemme og greide 31-31 i Prestrudhallen og kom seg til sluttspillet.

Vil til sluttspillet
- Kvartfinalene i fjor var nesten gitt på forhånd da vi manglet flere av nøkkelspillerne våre. Dessuten var vi i den situasjonen at vi var godt fornøyd med å ha sikret oss bronse i serien.

- Nå vil vi til sluttspillet, fastslår Arne Senstad.
Akkurat det er Kamilla Sundmoen enig i også.
- Ja, nå vil vi oppleve sluttspillet, og det er veldig viktig for oss å få en god avslutning på sesongen, sier Storhamar-kapteinen.
- Hvordan skal dere slå Gjerpen?
- Vi må først og fremst få satt forsvaret vårt, og så gjelder det å sette tempo i det offensive spillet, sier Sundmoen.
Hun har vært i dialog med klubben om neste sesong og blitt forelagt et tilbud, men er fortsatt i tvil om hva hun skal gjøre.
- Jeg bestemmer meg nok i løpet av et par uker, sier Storhamar-jenta til HA-sporten.
Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00