Hamar
De to Storhamar-spillerne er i bruttotroppen til U20-VM i ishockey som spilles i Malmö 26. desember til 5. januar.
Laget starter pre-campen med samling i Oslo 18. desember. De reiser videre til Sverige 20. desember, og skal spille to treningskamper mot henholdsvis Färjestads U20-lag og Tsjekkia.
Deretter vil en back og to løpere få beskjed om at det ikke er plass til dem i VM-troppen.

Salstens comeback

- Det gjelder å gripe sjansen, sier Storhamars løperspiller, Eirik Salsten (19).
Han er av de mer rutinerte spillerne i troppen etter å ha spilt både A- og B-VM for U18-landslaget og vært med på å spille Norges U20-landslag opp i A-gruppa forrige sesong.
Men så fikk motivasjonen til full satsing og bruken av all tid det medfører, en solid knekk i sommer. 19-åringen trappet ned med U20-hockey i Storhamar, men etter hvert fikk han lyst på å satse på U20-VM.
- Er du inne i VM-troppen, tror du?
- Jeg har en svak følelse på det etter tilbakemeldingene jeg fikk sist, sier Salsten, som er veldig lysten på å få møte de beste U20-landslagene i verden i Malmö.
Etter at han ga seg med A-lagshockey i Storhamar, har han trent mye ekstra for seg selv. Spørsmålet om han vil satse med A-laget igjen, dukker stadig opp, men dette har ikke Salsten bestemt seg for ennå.
- Jeg er fortsatt usikker, og tar det litt som det kommer. Får se hva som skjer etter VM. Jeg skal gi beskjed da, sier Eirik Salsten til HA-sporten.

Magnus er spent

Magnus Eikrem Haugen (18) har et sterk håp om å få spille VM, men sikker føler han seg ikke.
- Jeg spilt U18-VM i fjor og er førsteårsjunior på U20-laget. Det hadde vært veldig kjekt å komme med i VM, så jeg skal kjempe for å få spille mot de beste juniorene i verden, sier Eikrem Haugen.
I november fikk han første delpris i «Get rookie of the year». Det er en utmerkelse til årets nykommer i eliteserien i hocke.
- Det har gått veldig bra i år. Bedre en forventet, sier 18-åringen, som får dette innledende kampprogrammet i Malmö hvis han kommer gjennom nåløyet: 26.12.: Norge-Russland, 27.12.: Finland-Norge, 29.12.: Norge-Sverige, 30.12.: Sveits-Norge.
Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00