I innstillingen til Formannskapet onsdag sier Hamar kommune nei til å dekke strømutgiftene i Farveringenhallen.
Storhamar Håndball søkte 12. november om å få dekket strømkostnader i Farveringenhallen, der de via Hamar kommune leier arealer fram til 31. mars neste år.
Beløpet er på 50.000 kroner, og Storhamar skriver at årsaken er at klubben må gjøre en rekke andre tilpasninger i hallen, blant annet sette opp støyskjermer, lys på utsiden og bygge en kuldesluse.
Hamar kommune ved idrettskonsulent Jørn Haakensveen og rådmannen avslår imidlertid søknaden, og viser til at det var en klar forutsetning for avtalen, at Storhamar skulle dekke utgifter til strøm og golvdekke. Kommunen peker også på lignende avtaler om framleie av blant annet Nestléhallen, der leietakerne betaler 600 kroner timen, selv om satsene skal være lavere på kommunale anlegg.
«Gjennom den signerte avtalen har Storhamar Håndball akseptert en samlet leiepris på 200.000 kroner... Selv om dette overstiger satsen på 200 kroner i timeleie for barn og unge, som er vedtatt for kommunale anlegg i Hamar, er det vesentlig lavere enn det som tilbys i Nestléhallen. Samtidig har Storhamar fått eksklusiv rett til å benytte hallen», skriver Haakensveen.
Formannskapet tar stilling i dag.
Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.