HAMAR: - Jeg har så mye energi i meg som jeg ikke får brukt. Jeg ønsker bare å gå på trening og få brukt den, men jeg kan fortsatt ikke trene for fullt, sier Izabela Duda til HA-sporten.

Nå håper hun å komme tilbake som en enda bedre håndballspiller enn før.
- Det er motivasjonen min, sier Storhamar-spilleren, som fikk revet av korsbåndet i venstre kne mot Larvik 7. januar.

Scoringsmaskin
Som mange sikkert husker, ble hun toppscorer 1. divisjon i Storhamars opprykkssesong med 207 mål på 26 kamper. Snitt: 8,0 mål pr. kamp.

I sin første sesong i toppserien ble det 9,5 scoringer i snitt. Iza stanset på 203 fulltreffere og var ligaens toppscorer igjen.
Inntil 7. januar i år var hun på gang igjen. Det ble bråstopp i niende serierunde mot Larvik. Da hadde hun allerede et snitt på 9,1 mål.
Nå vil hun enda noen skritt videre.
- Det viktigste for meg er at laget vinner - ikke hvor mange mål jeg scorer. Men det er morsomt å score også…

To en halv time
Iza trener to og en halv time hver dag. Hjemme, på Espern, i Prestrudhallen. Kneet skal styrkes, og Iza skal være i skikkelig form når hun er klar for seriespill igjen.

- Normalt skal det gå ni, ti måneder etter operasjonen for å være spilleklar, men jeg håper på å være tilbake før det. September, oktober, november, kanskje, smiler Iza.
- Det er seriestart 13. september.
- Jeg håper jo å være med da, men vi får se… Jeg må høre hva legen sier, og jeg skal til kontroll 24. juni.
- Er du tålmodig?
- Nei! Når vi spiller, sier Arne (Senstad) til meg: Vær litt tålmodig, Iza. Men jeg vet ikke hva det er, sier Duda og setter opp et stort smil.

Framgang hele tiden
Iza synes selv det går framover hele tiden, og av legen som opererte, fikk hun beskjed om at inngrepet hadde vært vellykket.

- Nå kan jeg løpe også! Jeg begynte for tre uker siden, og nå løper jeg et kvarter på tredemølle hver dag.
- Også har jeg så smått begynt å trene sammen med jentene. Jeg ser sånn fram til den dagen jeg kan hoppe opp og skyte igjen, sier Iza.
Selv om tålmodigheten er nærmere nullnivået, har hun lært seg til å stanse når hun kjenner smerter i kneet.
Iza synes det har vært forferdelig å gå skadd. Men det verste har nesten vært å sitte på tribunen og se lagvenninnene spille uten at hun kunne gjøre nope selv.
- Jeg ble mer stresset av å se på enn å spille selv.

To sesonger til
Izabela Duda sier hun er glad for at hun kom til Hamar og møtte trenerne Arne Senstad og Bent Svele. 30-åringen trives veldig godt sammen med Storhamar-jentene, og nå er hun i første omgang blitt enig med klubbledelsen om å ta to nye sesonger i Hamar.

- Og så?
- Vi får se. Jeg begynner å bli gammel. Kanskje kan jeg spille fem, seks år til. Kanskje avslutter jeg karrieren her. Nå har vi et veldig godt lag på gang, og jeg ser ikke bort fra at vi kan kvalifisere oss til Champions League etter hvert.
Iza har aldri tidligere hatt noen alvorlige skader og har aldri hatt problemer med knærne tidligere.
- Jeg går heller ikke og tenker på at jeg skal bli skadd igjen. Nå vil jeg tilbake, og jeg håper jeg blir enda bedre enn jeg var før, sier Izabela Duda til HA-sporten.
Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.