TØNSBERG: - Det gikk ikke kjempedårlig. Forrige sesong var ikke den beste fra min side. Jeg vil helst glemme den, sier Betina Riegelhuth til HA-sporten.

Hun utdyper:
- Jeg har alltid kjørt mye tungt på sommeren, spesielt på beina. Det ble nok litt mye i fjor. Jeg synes også jeg ble litt nølende, og tok på meg for mye i forhold til skole, pendling og håndball, sier 22-åringen, som bor i Oslo.

Konstabel Riegelhuth
I fjor gikk hun på idrettshøyskolen, uten full motivasjon.

På utdanningssiden skal joggesko byttes ut med politilue og batong.
- Jeg tror det blir mye mer strukturert nå. Dette er noe jeg gleder meg veldig til. Selv om det blir en del obligatorisk, blir det lettere å kombinere, sier Betina, som en gang i uka får bytte fellesøkt i Hamar med egentrening.
Når det gjelder treningsbiten, tror hun også hun har gjort bedre valg denne sesongen.
- Jeg har trent mer riktig i år. Jeg føler meg mer på gang nå. Kjenner meg lettere og raskere, og er mer stabil. Jeg er bedre nå enn jeg var i fjor, sier Betina.

Mer eksplosiv
Storhamar-trener Arne Senstad deler samme oppfatning.

- Hun overdrev nok den fysiske biten litt i fjor. Jeg synes hun ser mye rappere ut, både i skudd og bevegelser. Hun er mer eksplosiv nå, sier Senstad.
I seieren over Larvik spilte Betina meget godt, begge veier. Så godt at Larvik-trener Karl Erik Bøhn ikke så noe annet valg enn å sette merke på henne resten av kampen.
- Den kampen var morsom. Da satte vi forsvaret, og fikk Lene Jøranli ordentlig i gang. Da spilte vi som et lag, sier Riegelhuth.

Stabilitet…
Så fulgte finalen mot Byåsen. Den historien er langt mørkere. Nesten ingen ting stemte for Storhamar, som misset på de enkleste pasninger og skudd og regelrett ble fraløpt og utspilt.

Som for resten av laget, gikk det tyngre også for Betina.
Senstad mener hun på sitt beste er en klassespiller. Utfordringen for både henne og flere andre, er å prestere på topp oftere.
- Det virker som hun har tatt noen steg. Nå handler det om å minske svingningene og gjøre riktige vurderinger hver gang, sier Senstad.

- Må bli råere
Igjen deler de samme oppfatning.

- Mitt største mål for sesongen er å bli mer stabil. Selvfølgelig ønsker jeg å holde meg i rekruttroppen til landslaget også. A-landslaget får være opp til Thorir (Hergeirsson), jeg har et par gode foran meg i køen. Men først og fremst skal jeg gjøre mitt ypperste for å være på topp hver gang.
Hun er enig med Senstad i at både hun og laget må heve aggressiviteten i forsvarsarbeidet, som de gjorde mot Larvik, på hver trening og i hver kamp.
- Vi må få opp råheten enda mer. Det handler om å gå i seg selv på alle treninger og i alle kamper. Vi klarte det mot Larvik, og i resten av turneringen. Jeg synes vi er blitt bedre på det allerede, men det er mer igjen.
Sier Betina Riegelhuth.
Hardtskytende politiaspirant.
Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00