Martine Hovden (23) har virkelig fått sitt gjennombrudd i Storhamar-trøya etter at hun ble satt inn som vikar i Kamillas Sundmoens playmaker-rolle. Og i likhet med Kamilla, har også Martine begynte å finne veien til mål. 12 fulltreffere mot Oppsal er personlig rekord i håndballens eliteserie. Hun var aldri i nærheten av så mange mål i en og samme kamp i de to sesongene hun spilte med Fredrikstad i toppserien.
-Det gikk veldig bra. Jeg traff jo på alt, og det var veldig gøy, sier 23-åringen, som synes hun er blitt litt frekkere i spillestilen etter hvert som selvtilliten har vokst.
Hun er glad for å ha fått utfordringen som playmaker, men synes naturligvis det er trist at Kamilla Sundmoen er skadet.

Er et bedre lag

- Nå er det nye muligheter mot Flint. Vi tar absolutt ikke lett på oppgaven, men vi vil og skal vinne. Jeg synes jo vi er et bedre lag.
Sarpsborg-jenta med fortid i Fredrikstad BK er opptatt av at Storhamar skal minimalisere periodene der de har en tendesns til å falle av.
Slik var det også mot Oppsal. Storhamar gjorde kampen altfor spennende for seg selv.
- Det var jo ekstra gøy å dra i land seieren når kampen ble som den ble, men det har skjedd flere ganger i det siste at vi ikke har greid å holde på forsprangert vi har opparbeidet oss. Vi må minimalisere disse bølgedalene. Det er utfordringen, sier 23-åringen.

Fortsetter å terpe

Alfred Örn Finnsson var en lykkelig Storhamar-treneren etter seieren mot Oppsal søndag. Han synes det var befriende å få en seieren igjen etter å ha gått på to tap på rad.
- I 1. omgang var det supert angrepsspill, og forsvaret gjorde en god jobb, sier Finnsson, som altså opplevde at laget mistet litt av taket på kampen en periode igjen.

Kanskje litt stresset

- Vi må bare fortsette å terpe på det vi skal gjøre og ikke bli for ivrige. Spillerne bryter litt for tidlig ut av avtalene. Men ser vi på Oppsal-kampen isolert, kan det jo hende vi var litt stresset etter to tap også.
- Er Flint i Prestrudhallen ensbetydende med to poeng?
- Nei, det er en kamp vi tar på fullt alvor. Vi har fem seriekamper igjen, og alle er veldig viktige, sier Finnsson.
 

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00