Allerede opprykksklare og før kampen ubeseirede Storhamar skulle fortsette seiersrekka og feire opprykket med en deilig hjemmeseier over tabelltoer Stabæk i seriefinalen.

Slik gikk det ikke. Stabæk løp ifra gultrøyene etter hvilen, vant fortjent 29-21 og minket tabelltopp Storhamars luke til tre poeng. 

- Vi er ikke gode nok i dag i alle mulige faser. Vi klarer ikke å stå imot, og vi klarer ikke å stå sammen, sier Linn-Marie Birkeland, som vendte tilbake til parketten fra skade med sju scoringer.

I videointervjuet øverst på siden slakter Birkeland eget lag, før hun nekter for at gultrøyene har skrudd av etter at opprykket ble sikret.

Aambakk sentral

Storhamars opptreden endte i Birkeland-slakt, men det var vertene som åpnet best. Anført av en skuddvillig Malene Aambakk tok Storhamar tak i oppgjøret, og da 13 minutter var spilt, hadde fire Aambakk-susere sørget for en oppskriftmessig 6-4-ledelse.

Da Aambakk ble knetaklet på vei igjennom ti minutter senere og måtte forlate banen med en ispose rundt venstrelåret, var Storhamar fortsatt foran med to.

Etter Aambakk-skaden sa det stopp. Storhamar fant ingen offensive åpninger, og før pausesignalet gikk i Boligpartner Arena, hadde Bærums-laget kommet helt à jour. Stillingen var 14-14 ved sidebyttet. 

svak andreomgang

Aambakk ristet av seg skaden i garderoben og var tilbake på parketten etter pause, men Stabæk-dominansen fortsatte likevel. Da 41 minutter var unnagjort, lot en Lise Binger feil Stabæk løpe inn 19-15, og et helt fantasiløst Storhamar-lag hadde kun scoret ett mål etter pause.

Regina Guldbrandsen i Stabæk-buret slapp bare sju baller forbi seg i andre omgang, mens Storhamar-keeperduo Stine Lidén og Maria Jektvik Aarstad måtte hente 15 baller ut av nettet. Stabæk vant dermed fortjent 29-21 etter en ytterst svak andreomgang.

Med fire serierunder igjen har Storhamar en luke på tre poeng ned til tabelltoer Stabæk.

Onsdag i neste uke møter Storhamar Gjerpen i Skienshallen.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00