42-22 viste lystavla i Trondheim Spektrum onsdag. Trønderne var storesøstre igjen, selv om Storhamar har yppet litt til sølvkamp denne sesongen og spilt jevnt med trønderne i tre år.
Verken Storhamar eller Byåsen har råd til å nærme seg Larviks satsing denne sesongen, heller, og få flere heltids håndballspillere med hovedfokus på håndball. Storhamar har til og med en spiller i årets stall som inntil nylig jobbet 100 prosent ved siden av håndballsatsingen, Betina Riegelhuth.
Begge klubbene har slitt med skakkjørt økonomi, men Byåsen har et lite forsprang på Hamar-klubben. Med to fulltids spillere, og et skolesamarbeid mange i Norge kan misunne. Ikke minst Storhamar, som håper en etablering av Wang kan løfte satsingen i Hamar.

offentlig toppidrett

- Wang toppidrett ville blitt en kjempetilvekst for oss, og jeg er ganske sikker på at vi, gjennom våre klubbressurser, kan bidra mye til å forme det sportslige opplegget i en slik utdanning. I tillegg har vi et godt samarbeid med Storhamar videregående, der vi i fjor hadde ni spillere, og i år har ytterligere et par. Klubben bidrar med håndballkompetanse på treninger, blant annet med vår hovedtrener Alfred Örn Finnsson, sier sportslig leder Atle Bronkebakken.
Til sammenligning har Byåsens daglige leder Torbjørn Balstad et svært godt samarbeid med Heimdal videregående skole, den eneste offentlige skolen i Norge som har en toppidrettsutdanning for håndball. Og han har høyere utdanning å lokke med.
- Klubben har fått til gode samarbeidsavtaler med alle universitetene og med Olympiatoppen. Det er viktigere for oss enn å tenke heltidsspillere, fordi vi har en så mye yngre stall enn Larvik. De aller fleste av våre spillere er studenter og skoleelever.

Spillerne må ordne fri

Med manglende økonomiske muskler har verken Byåsen eller Storhamar råd til å betale spillere kompensasjon for tapt arbeidsfortjeneste på grunn av seriekamper på onsdager.
- Spillerne må selv ordne med fri eller bytte vakter hos arbeidsgiverne sine, vi har ikke mulighet til å hjelpe til med det nå, forklarer Balstad.
- Storhamar har hatt fulltidsspillere tidligere, men nå er vi ikke engang i posisjon til å tenke tanken på det eller kompensasjon for tapt lønn, men det er klart det er dit vi håper å komme på sikt, sier Bronkebakken.
Spillerne må også forsøke for å få fri til morgentreninger. Byåsen trener tirsdager og torsdager klokka ni, mens Storhamar-jentene må være på alerten allerede klokka halv sju!
- Det går faktisk overraskende bra. Det er morsomme og gode økter som ikke er så harde, men handler om teknikk og skudd, sier Linn-Marie Birkeland.
 

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00