HAMAR: - Jeg vil be på mine knær for at vi skal få beholde det fylkeskommunale sponsorpotten, i alle fall ut budsjettåret, sier Ole Erik Hulleberg.
Han vil ta kontakt med både Storhamar Dragons og Elverum herrehåndball for å gjøre felles front mot Hedmark fylkeskommune i håp om at de kan utsette bortfallet, slik at klubbene får tatt det inn i budsjettene sine.

Skulle gjerne hatt varsel

- Hadde vi i det minste fått et varsel, kunne vi ha planlagt for neste år, men nå må vi forsøke å erstatte de 200.000 kronene med inntekter som ikke finnes og som vi ikke vet hvor vi skal hente. Det skaper ekstra problemer i en ellers meget trang klubbøkonomi. Hvor vi skal hente inn et såpass betydelig beløp som 200.000 kroner, har jeg ingen formening om. For oss er det snakk om uhorvelig mye penger. Med den attraktiviteten håndball har på sponsormarkedet i forhold til fotball, vil jeg tro dette ville utgjøre et sted mellom 1,2 og 1,8 millioner kroner for HamKam, anslår Hulleberg.
Storhamar håndball har budsjettert med et lite økonomisk pluss denne sesongen, men som Hulleberg sier: - Dette tallet blir i alle fall ikke sekssifret med bortfallet av 200.000 fylkeskommunale kroner. Det betyr et mersalg på rundt 2.000 vafler, legger Hulleberg til.

«Stift i det ene hjørnet»

Erik Kristiansen tok over som styreleder i Storhamar Dragons AS onsdag. Selskapet har en lang liste med rundt 100 kreditorer som vil ha sine penger. Totalt er det trolig snakk om en gjeld på nærmere rundt 7,6 millioner kroner. I tillegg skylder ishockeygruppa i Storhamar sitt eget AS rundt 3,4 millioner kroner, mens tidligere styreleder Jan Larsen har lånt aksjeselskapet 1,4 millioner kroner.
Med et uventet «inntektstap» på ytterligere 200.000 kroner blir jobben med en økonomisk snuoperasjon enda tøffere.
- Nok et bidrag i feil retning for oss. Om ikke dette er spikeren i kista, er det i alle fall en stift i det ene hjørnet.

Allerede litt i minus

Leder i Elverum herrehåndball, Tonje Nohr Smedstad, synes også det er vanskelig å få en slik beskjed midt i sesongen og budsjettåret.
- Hadde vi fått et varsel om bortfallet, kunne vi tatt det inn i budsjettet for neste år. Også for oss er 200.000 kroner mye penger, sier Nohr Smedstad som nylig kom med tallene for Elverum etter 2. tertial. De viste et minus på 99.000 kroner.
Dette minustallet håper klubben å få rettet opp i årets siste tertial. Inngangen på sponsorkroner har kommet seg betraktelig siden tallene per 31. august, men det kan likevel bli tøft uten budsjetterte sponsorkroner fra fylkeskommunen.
- Dere budsjetterte med 400.000 kroner i pluss i år?
- Vi må følge tallene med argusøyne måned for måned framover for å ende opp i pluss ved regnskapsårets slutt, men vi må ha forutsigbarhet slik at vi vet hva vi kan regne med av utgifter, sier Tonje Nohr Smedstad.
 

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.