- Dette hadde du ikke trodd, strålte og fastslo kaptein Stine Liden til HA-sporten rett etter kampslutt.

Målvakten trodde knapt nok det hun hadde sett i løpet av 60 minutter med håndball. Gjestene fra Hamar var klart best og lekte seg i store perioder med en fortvilet og forvirret hjemmelag.

- Jeg er rørt og veldig stolt over laget i dag, jublet Linn-Marie Birkeland etter utklassingen som sendte Storhamar inn i sluttspillet. Og de kommer til kampene med masse selvtillit.

- Jeg vet ikke om det er andre enn Larvik som har slått Byåsen med slik sifre, men jeg kan ikke huske når det skjedde sist, sier trener Tormod Steen.

Fra benken fikk han se et bortelag som styrte fra start til slutt. Bakover var det i lange perioder solid, men det var først og framst offensivt Hamar-laget strålte.

Maja Jakobsen hamret inn 10 mål - som vanlig. Mer gledelig var det at Betina Riegelhuth har tilbake som konstant skuddtrussel. Åtte mål, krydret med godt forsvarsspill.

- Kampene mot Stabæk og Byåsen har vist at jentene er i ferd med å spille på seg selvtillit. Det skal vi ta med oss inn i sluttspillet, som starter onsdag etter påske, sier Tormod Steen.

Første omgang

Storhamar har levert en praktfull førsteomgang i Nidarøhallen. Vertene fra Trondheim har vært statister og har til tider blitt overkjørt av et svært solid bortelag.

Maja Jakobsen scoret sju mål de første 20 minuttene. Da valgte Byåsen å makere ligaens toppscorer ut kampen. Trolig ventet de for sent. Maja rakk nemlig å nesten punktere kampen med sine scoringer.

Aller bakerst er Stine Liden i ferd med å ta en flott revansje etter en skuffende sesong. En redningsprosent på tett opptil 50 er svært bra.

Offensiv har Storhamar variert godt i etablert angrep, og Byåsen har forsøkt det meste, uten å lykkes. Hamar-laget er rett og slett mange hakk bedre enn Byåsen.

I kampen Skrim - Nordstrand leder hjemmelaget 15-14 til pause, og mye skal skje om Storhamar ikke berger en sluttspillplass.

Før kampen

Dersom Storhamar tar bortepoeng mot Byåsen er Hamar-laget sikret en plass i sluttspillet. Med tap kan Nordstrand sende Hamar-jentene ut i håndballferie allerede i kveld.

Hamar-laget ligger et poeng foran Oslo-laget før den siste kampen, men å ta bortepoeng i Trondheim er trolig mindre sannsynlig enn at Nordstrand vinner i Kongsberg.

- Jeg er mest opptatt av prestasjonen vår i kveld. Det er på tide at vi viser at kampen mot Stabæk var noe annet enn et blaff, sier trener Tormod Steen.

Treneren kan fortelle at flere og flere av jentene de siste dagene har fått lyst på et sluttspill.

- For oss har det vært avgjørende å berge plassen. Det klarte vi mot Stabæk og nå går vi for å ende blant de åtte beste, sier Steen som mønstrer sammen lag som mot Stabæk onsdag.

- I tillegg ønsker jentene å gi Maja Jakobsen (25 år i dag) og Lise Binger en skikkelig avskjedskamp. Begge forlater Storhamar etter denne sesongen.

NB! Dersom Nordstrand og Storhamar ender på likt antall poeng etter kampen i kveld, vil Storhamar gå foran på innbyrdes oppgjør.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00