HAMAR: Anja Edin roses opp og i mente etter World Cup i Danmark. Utenlandske landslagstrenere skryter 26-åringen opp i skyene, og i norsk håndballpresse får hun glitrende kritikker etter sitt landslagsspill.

I kveld er Anja tilbake i det hverdagslige seriespillet med Storhamar, og trener Arne Senstad håper 26-åringen skal stå fram som en viktig brikke når Storhamar møter Byåsen i Trondheim.

Anja som motor
- Anja har hatt ei bra uke, og jeg håper hun tar med seg dette hjem og er tøff mot Byåsen, sier Senstad.

- For det er viktig at hun går foran. Ikke slik å forstå at alt skal stå og falle på henne, men vi trenger en spiller som kan gå foran, sier Senstad.
Han synes jentene i Storhamar kan ha en tendens til å være litt for like både i med- og motgang. Etter det som har skjedd i seriespillet så langt, håper Senstad at Edin skal være den offensive motoren i kveld.
- Anja er veldig god når hun er direkte og bestemt på målet. I landskampene hadde hun også et veldig godt samarbeid med Heidi Løke, og jeg tror det går an å finne søsteren hennes også - eller Inger (Senstad), sier Storhamar-treneren.

Ny dimensjon
Landslagssjef Thorir Hergeirsson er en av mange som også har latt seg imponere av Storhamar-spilleren, og spesielt samspillet med Heidi Løke.

- Anjas samarbeid med Heidi Løke har gitt oss en ny dimensjon. Dessuten lover skuddene hennes veldig bra for videre utvikling. Det er ingen grunn til at ei jente med et så tøft skudd, ikke skal skyte mye. Men det er heller ikke bare å skyte. Det er viktig å finne de riktige situasjonene.
- I forsvar er det naturlig for Anja å ligge ute i 5-1, og hun kan bli en enda bedre toer i 6-0-forsvar. Det vil gi henne muligheter til å delta mer, og jeg regner jeg med at hun vil utvikle seg enda mer i den rollen i Storhamar, sier landslagssjefen.

Nye utfordringer
Han er samtidig opptatt av at det er viktig å holde bakkekontakten.

- Selv om Anja debuterte for flere år siden, var dette det første skikkelige møtet med landslaget. Nå har hun dukket opp også for motstanderne våre. Neste utfordring kommer når de blir mer oppmerksom på henne. Men det kan jo føre til at andre får større spillerom, sier Thorir Hergeirsson til HA-sporten.
- Hva har du gjort for å få det beste ut av Anja, Thorir Hergeirsson?
- Vi har fått mye bra ut av henne, men jeg håper jo at hun fortsatt vil utvikle seg. Det gjelder ikke minst lagspillet; samhandlingen, men det gjelder hele laget og ikke bare Anja. Vi har ikke hatt så mye tid sammen før denne turneringen, og måtte bruke landskampene til å trene inn samhandling. Men jeg synes Anja har kommet inn i det på en fin måte, sier landslagssjefen.
Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.