BEKKESTUA: Ventetida er over, synger Jokke og Valentinerne. Det er den også for Storhamars målmaskin. Ni måneders venting og opptrening etter korsbåndskaden er over. Nå kommer Duda, nå kommer den fine håndballtida…

Forhåpentlig.

Snart 500 scoringer
Som mange sikkert husker, ble Izabela Duda toppscorer i 1. divisjon i Storhamars opprykkssesong med 207 mål på 26 kamper. Snitt 8,0 mål pr. kamp.

I sin første sesong i toppserien ble det 9,5 scoringer i snitt. Iza stanset på 203 fulltreffere og var ligaens toppscorer igjen.
Inntil 7. januar i år var hun på gang igjen. Det ble bråstopp i niende serierunde mot Larvik. Da hadde hun allerede et snitt på 9,1 mål.
På 57 seriekamper for Storhamar mangler den polske jenta bare åtte mål på å nå 500.

- Har ventet og ventet
Arne Senstad hadde planlagt at Duda skulle gjøre comeback mot Tertnes førstkommende søndag. Hun var med i stallen mot Stabæk «for å kjenne på det», som Arne Senstad sier det.

Da det buttet skikkelig for Storhamar i 1. omgang, satte han innpå Iza etter drøye 22 minutter. Hun spilte omgangen ut. Og det ble med det denne gangen.
- Jeg har ventet og ventet på å komme tilbake på banen, sier Iza til HA-sporten.
- Merket du noe som helst til korsbåndskaden i dag?
- Ingen ting! Jeg er ikke blitt redd, og jeg tenker heller ikke på at jeg har vært skadd når jeg spiller.
- Nå gleder jeg meg til å spille hjemme mot Tertnes i Prestrudhallen søndag, sier Duda.

Ville spille mer
Og Izabela Duda hadde ikke vært det konkurransemenneske hun er, uten å komme med følgende utsagn til HA-sporten etter kampen:

- Jeg hadde håpet å få spille mer. Jeg er litt skuffet over at det bare ble fem minutter, sier Iza.
Akkurat det er musikk i ørene til Arne Senstad. Han liker at hun er spillesugen, men er klar på at det kan ta litt tid for henne å komme tilbake for fullt.
- Hadde det vært opp til Iza, hadde hun spilt 2 x 30 minutter. Men hun skal inn i det igjen, og det er ingen som har fribillett til laget. Vi er et ålreit lag uten henne også, sier Senstad.
Men han gleder seg selvfølgelig over å ha scoringsmaskina tilbake.

Trygghet for laget
- Alle vet hva Iza er god for, og kommer hun tilbake som før, skyter hun de målene som er nødvendige, når vi sliter, sier Senstad.

Hun er en trygghet for laget når det svinger, og nå håper og tror Senstad samspillet med Anja Edin skal fungere bedre enn det gjorde i de første kampene forrige sesong.
- Jeg forventer at det skal fungere bedre nå som Anja er blitt mer direkte på mål, sier Senstad.
Iza har satt seg et klart mål. Det er å komme tilbake for fullt og bli enda bedre enn hun var før skadeavbrekket.
Og det er ikke bare Iza selv og Storhamar-trener Arne Senstad som håper på at 30-åringen skal komme tilbake for fullt.
Den polske landslagstreneren har vært på telefonen og fortalt at han venter på henne…
Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.