HAMAR: 2. omgangen i Prestrudhallen var 18 minutter og 20 sekunder gammel da det plutselig ble helt stille i hallen. Izabela Duda hadde nettopp spilt ballen til Marita Brennodden da hun skrek i smerte. Tårevåt ble hun liggende på banen før hun ble hjulpet ut ved innbytterbenken, der Storhamars fysioterapeut Nils Petter Engen umiddelbart startet isbehandlingen av skadestedet.
Vridning i kneet
Iza hold seg på yttersiden av det venstre kneet og hadde tydeligvis store smerter. Etter en stund begynte hun så smått å gå langs sidelinja i hallen, men om det er en båndskade eller hva, var helt uvisst i går kveld.

- Det var ingen som var nær meg da det skjedde. Jeg fikk rett og slett en vridning i kneet, sier en tårevåt Duda til HA-sporten.
- Er du optimist eller.?
- Jeg må jo være det. Jeg håper virkelig alt er ok. Men det er umulig å si hva det er nå, sier hun og ser på oss med en blåveis på høyre øye.
- Den fikk jeg av Betina i eget forsvar, sier Iza, som ikke bryr seg om blåveisen. Det er kneet som er viktig.

- For tidlig å si noe
- Hevelsen må ned før vi får testet kneet, og forhåpentlig vet vi mer i løpet av torsdagen. Vi håper i det lengste at det ikke er noen båndskade.

- Hun greide å gå på beinet.
- Ja, det er veldig positivt. Hun har heller ikke så store smerter akkurat nå, men det er altfor tidlig å si noe om skadens omfang, understreker Nils Petter Engen.
De andre Storhamar-jentene og trener Arne Senstad venter også i spenning på å få klarhet i Izas skade.
De vet så inderlig godt hva storskytteren betyr for laget.
- Hun har fått seg en skikkelig trøkk, men vi må bare avvente og se, sier Arne Senstad.
- Hva betyr det om Iza skulle bli ute en stund?
- Hva Izabela Duda og Heidi Tjugum har betydd for Storhamar de to og et halvt årene jeg har vært her, tror jeg alle har sett. Det er ikke mange gangene Iza har falt gjennom…
- Hvis vi mister toppscoreren i eliteserien, må vi spille annerledes og smartere. Ingen erstatter Iza 100 prosent i dag, men vi har hentet inn spillere som skal være så gode at vi som lag fortsatt skal ha mye å spille på, sier Senstad.
- Hvem?
Da må spillere som Betina Riegelhuth, Daria Boltromiuk, Maja Jakobsen og Guro Jakobsen prøves hardere, men i denne kampen var både Betina og Daria langt unna.

Senstad misfornøyd
Selv om det resultatmessig ble det noen vil kalle et ganske hyggelig tapsresultat for ett av verdens beste lag, så var ikke det noen som helst trøst for Arne Senstad.

- Nei, i dag er jeg fryktelig misfornøyd med gjennomføringen i forhold til det vi hadde blitt enige om på forhånd. I dag synes jeg Larvik var ordentlig rustne, og jeg synes ikke vi har hatt bedre utgangspunkt for å slå dem noen gang. Jeg er skuffet over at vi ikke på det nivået jeg forventer vi skal være. Det startet bra, og i de første ti minuttene slapp vi inn bare tre mål, men så ble vi for feige. Ble for unøyaktige framover, og det så ikke ut som jentene turte og trodde de skulle lykkes.
- Vi startet bra også i 2. omgang, men så gikk de fra. Karl Erik Bøhn satte innpå spillere som jeg ikke synes vi skal være dårligere enn.

- Må kreve mer
- Jeg mener vi har så mange gode spillere at vi må kreve mer av dem. Vi er nødt til å være gjennomført dyktige begge veier skal vi ha håp om å slå de beste. Vi tar heller ikke onsdagens motstander, Tertnes, med en slik prestasjon som i dag, sier Arne Senstad.

Han sliter med å finne den beste defensive kombinasjonen av spillere, og synes heller ikke han har funnet den riktige konstellasjonen som kan spille godt over tid.
- Mange bytter drar ned tempoet.
- Hva har du på plussiden?
- Anja (Edin) er blitt mer direkte i spillet sitt, og bruker egenskapene sine riktigere. Men hun kan bli enda mer kynisk. Stine (Lidén) og Linn (Westbye Pedersen) gjort respektable jobber i mål, og både Inger (Senstad) og Marita (Brennodden) var gode når de ble brukt. Det var også Iza da hun fikk hjelp, selv om hun hadde en del tekniske feil i denne kampen, sier Arne Senstad.
Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.