Posisjonspartiene, Ap, KrF, Pp og SV står fortsatt samlet bak det de har sagt tidligere om at de går inn for bygging av hall. I tillegg er Høyre positive.

- Posisjonen i formannskapet står på det vi har sagt hele tiden, at vi kommer til å gå inn for at hallen bygges, sier Aps gruppeleder i Hamar, Thomas Langeland Jørgensen.

Endringsforslag

Han kommer på vegne av Ap, til å fremme et endringsforslag på rådmannens innstilling, der det står at: «Rådmannen gjennomgår dagens leiepriser for bredde og elite i kommunens anlegg med sikte på å øke satsene for å kompensere for deler av merutgiftene med bygging av ny idrettshall».

Langeland Jørgensen og Ap går for at det fortsatt arbeides med å skaffe leietakere til den nye hallen.

- Vi mener at vi må få komme tilbake til leiepriser på et senere tidspunkt, sier gruppelederen.

- Vi har ingen skrupler med å være med på dette, selv om vi helst skulle sett at hallen ville blitt bygd på Børstad. Det viktigste er at den blir bygd, sier Høyres gruppeleder Pål Jan Stokke.

Alt dette er beroligende for daglig leder i Storhamar Håndball, Erik Stensrud:

Forutsetning for disp

- Jeg føler meg forholdsvis sikker på at saken blir vedtatt. Alle partier, bortsett fra BBL, har sagt de er positive til hallen, men hundre prosent sikker kan en ikke være før vedtaket er i boks. En ny hall vil gi oss konkurransedyktighet i forhold til de andre klubbene vi konkurrerer med. Nå ser vi fram til å få satt spaden i jorda, sier Erik Stensrud som minner om at kommunens forsikringer om at hall skulle bygges, var utslagsgivende for at Storhamar fikk dispensasjon fra Norges Håndballforbund til å spille i Prestrudhallen inntil en ny hall står klar til bruk.

Forpliktende

Med det ventete vedtaket i formannskapet i dag, går hallsaken inn i en ny fase. Inntil nå har det vært snakk om prekvalifisering (en konkurransepreget dialog med to tilbydere som ønsker å bygge en hall for salg eller utleie for kommunen). Ved at kommunen går i sluttforhandlinger med tilbyderne, er det klart at prosjektet gjennomføres dersom resultatet av forhandlingene ligger innenfor de budsjettmessige rammene i økonomiplanen for 2014-2017 inkludert justeringer. Det tas i utgangspunkt i en netto bygge-/kjøpskostnad på 60 millioner kroner.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.