HAMAR: Før avreise til treningsleir i Polen for en uke siden, begynte Senstad å bli usikker på om han og trenerteamet klarte å nå fram med de defensive tankene de har lagt opp til denne sesongen.

I hvert fall til seriestart.
I helga fikk han de svarene han trengte.
Og blant mange som sto fram, var Betina Riegelhuth kanskje best.

Betina forsvarsener
- Vi understreker hele tida at vi er avhengig av mange, men jeg ser mer og mer at Betina kan bli vår forsvarsener både i nedgruppert og offensiv 3-2-1. Hu er positiv, jager de andre og tar skikkelig tak, sier trener Senstad.

Han lot mange spillere få prøve seg i flere posisjoner i turneringa, og så Anja Edin spill bra i uvant posisjon, Daria Boltromiuk gjør en solid jobb slik at hun kom med på all star-laget, og Marthe S. Johansen i stor framgang på forsvarskanten.
- Marthe var positiv også framover, og kan bli et klart alternativ på høyrekanten hvis hun viser like stor innsats.

Fem seirer
Storhamar vant som sagt alle sin fem turneringskamper i Polen.

I helgas tre kamper ble det komfortable seirer, med henholdsvis seks, sju og 17 mål, takket være den gode forsvarsjobben.
- Det var omtrent som ventet motstand, ikke verdensklasse, men helt ålreit for oss når vi skal få våre egne kombinasjoner til å sitte. De gode motstanderne får vi i Skjærgårdslekene om 14 dager. Takket være Darias samboer, Pjotr, hadde vi en knallbra treningssamling der vi lå helt oppunder grensa, men klarte likevel å prestere ok i turneringa, fastslår Senstad, som ble kåret til turneringens beste trener.

Edin attraksjon
Beste spiller ble Anja Edin, som showet og imponerte både motstandere og tilskuere.

- Anja ble en attraksjon, og showet litt når det var anledning. Hun imponerte mange framover. Vi har hatt litt fokus på at hun må være lojal til det vi skal drive med, og så blir det muligheter for å ta ut det individuelle underveis. Jeg tror vi er i ferd med å finne den miksen.
PS! Eneste minus med treningssamlingen i Polen var at Kamilla Sundmoen ble skadet. Hun fikk et spark i en av akillessenene, og sto over turneringen. Hvor alvorlig skaden er, avgjøres først etter en legesjekk i Hamar tirsdag.


håndballfaktaStorhamar - Gdynia 23-17 (9-8)
Storhamars lag: Heidi Tjugum, Stine Lidén - Anja Edin 5, Marita Brennodden 4, Betina Riegelhuth 3, Maja Jakobsen 3, Inger Senstad 2, Marthe S. Johansen 2, Izabela Duda 2, Lise Løke 2, Guro Jakobsen, Anette L. Olsen, Daria Boltromiuk, Tove Elisabeth Rise.

Storhamar - Koszalin 24-17 (12-7)
Storhamars lag: Tjugum, Lidén, Linn W. Pedersen - Duda 6, Edin 5, Riegelhuth 4, Brennodden 3, M. Jakobsen, Senstad 3, Boltromiuk 2, Johansen 1, Løke, G. Jakobsen, Olsen, Rise.

Storhamar - Zgodga Ruda 29-12 (13-7)
Storhamars lag: Tjugum, Lidén -Duda 5, Edin 4, Riegelhuth 2, Brennodden 6, M. Jakobsen, Senstad 4, Boltromiuk, Johansen 1, Løke 1, G. Jakobsen 1, Olsen 3, Rise 2.
Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00