Det går an å prioritere bort Champions League også. Vel å merke dersom en står hardt nok på sine egne prinsipper og holdninger, slik Lise Binger hos Storhamar gjorde i sommer. Danske Midt-Jylland spurte om hun kunne tenke seg å erstatte klubbens skadde høyreving en periode over fire måneder til midt i november i høst. Lise fikk klarsignal fra Storhamar-trener Arne Senstad. Storhamar-treneren skjønte hvor stort det ville vært for Binger å få spille Champions League. Men danske Binger lot seg ikke friste. Hun takket nei til Midt-Jylland!

Avgjørelsen var tatt

– Jeg innrømmer at jeg hadde veldig lyst til å dra hjem for å spille Champions League, men samtidig var det noe i hodet mitt som sa det ville blitt helt feil. Jeg hadde svart Storhamar at jeg ville fortsette å spille for dem, og med det var i grunnen avgjørelsen tatt. Jeg følte at det var et spørsmål om å være tro mot det en har og det en har lovet. Det er som et gammelt ekteskap. Jeg hadde riktignok kommet tilbake til Storhamar uansett, men dette ble en etisk greie for meg. Jeg valgte i alle fall å fortsette i et håndballmiljø jeg føler et godt fellesskap med og trives utrolig godt med. Det er for Storhamar jeg vil spille og i dette miljøet jeg vil være. Og jeg ønsker å følge klubben fra dag til dag. Det hadde jeg ikke fått anledning til om jeg hadde dratt til Danmark i fire måneder. Det er ikke sikkert gresset hadde vært grønnere på den andre siden, når alt kommer til alt, sier Lise Binger.

Tenker ikke 1. divisjon

HA-sporten treffer Lise Binger under en av Storhamars formiddagsøkter i Prestrudhallen. Arne Senstad kjører jentene hardt i ferien og jentene setter pris på hardkjøret:

– Vi må fortsette å utvikle oss uavhengig av divisjon. Alle er innstilte på det, sier Lise Binger, som på enkelt vis har skaffet seg noen ekstra fjær i hatten foran sesongstarten.

– Jeg føler litt at det Lise Binger har gjort, viser at vi gjør noe riktig i Storhamar når det gjelder sport. I denne klubben tror jeg de aller fleste ville tatt den samme avgjørelsen om de hadde blitt stilt overfor valget som Lise Binger fikk. Det viser det faktum at alle spillerne valgte å bli med videre til tross for degradering til 1. divisjon. Lise og resten av gjengen jeg trener i Storhamar, står for de samme holdningene, forteller Senstad.

Fantastisk mulighet

– Vi skal ikke glemme at det var en fantastisk mulighet Lise fikk fra Midt-Jylland om å spille i Champions League. Hun fikk klarsignal fra meg og var tydelig på at hun foretrakk Storhamar i stedet. Det er ganske unikt og jeg tror mange håndballag på toppnivå i Norge ville fått slite med å beholde spillerne sine etter det vi har vært igjennom. Det sier litt om lagfølelsen på Hamar. Dette er sjeldent, sier Arne Senstad.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00