HAMAR: Etter å ha trent i en uke etter sommerferien, begynte Storhamar kampoppkjøringen til den vanskelige andresesongen i Eliteserien med å enkelt slå Gjøvik/Vardal tirsdag.

Arne Senstads mannskap har en tøff jobb foran seg, om de skal klare å følge opp den fantastiske tredjeplassen fra debutåret på øverste hylle i norsk håndball.

- Fantastisk gjeng
Den plasseringen fikk de med en tynn, uerfaren og liten stall.

Da var de avhengige av at sentrale spillere presterte i hver kamp, og at de unngikk skader.
Før denne sesongen har Storhamar mistet sin forsvarssjef fra i fjor. Rannveig Haugen er på plass som proff i Danmark. I tillegg er Maren Gundersen og Jeanett Svele borte fra bronselaget.
Likevel er årets stall uten tvil sterkere enn noen gang.
- Vi har en fantastisk gjeng med håndballspillere. Vi er ikke så mange flere, men vi er jevnere besatt. Det er ikke noe tvil om at vi helt klart er forsterket fra i fjor, sier trener Arne Senstad til HA-sporten.

- Ha tålmodighet
Men han presiserer at det på ingen måte betyr at det blir enkelt å følge opp fjorårssuksessen.

- Det er mange lag som har hatt et godt lag på papiret før oss. Men det ligger en kjempeutfordring i det å få komponert den rette konstellasjonen, spesielt i forsvar, sier Senstad, som mener laget må minke antall baklengsmål.
- Det er det vi først og fremst kommer til å bruke tid på. Folk må nok være litt tålmodige med oss. Vi har mange offensive fibere i stallen. Som sagt, utfordringen blir å finne den rette sammensetningen defensivt.

Holde alle fornøyde
Der har Storhamar vært gode tidligere. De har fått mye ut av en liten stamme. I år er nykommerne med på å heve nivået, samtidig som de som bidro i fjor har tatt nye steg.

Det betyr at det er flere om beinet. Og like få plasser på banen.
- Det er klart det ligger en utfordring i det også. De siste sesongene er det som du sier, at det nesten har vært gitt hvem som skal spille. Nå er det mer kamp om plassene, og alle kan ikke spille hele tiden. Men jeg håper at spillerne ser den, og at hver og en er opptatt av at laget hele tiden skal bli bedre.
Kampen mot et svekket Gjøvik/Vardal-lag bar tydelig preg av at det var første oppkjøringskamp, men de blågule vertene hadde få problemer med å vinne. Marita Brennodden fikk æren av å sette punktum med sitt sjuende og Storhamars 43. mål like før slutt.

håndballfakta
Storhamar - Gjøvik/Vardal 43-26 (19-13)
Treningskamp, tirsdag.
Prestrudhallen.
Om lag 150 tilskuere.
STORHAMARs LAG: Stine Linden, Heidi Tjugum (målvakter) - Kamilla Sundmoen 2, Guro Jakobsen, Tove Elisabeth Rise 1, Inger Senstad 6, Daria Boltromiuk 3, Anette Linaker Olsen 4, Marthe Johansen 1, Izabela Duda 7 (2), Marita Brennodden 7, Maja Jacobsen, Lise Løke 3, Anja Edin 3, Betina Riegelhuth 6 (1).

Toppscorer Gjøvik/Vardal: Senke Buljan 7.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.