Det er kun 14 håndballspillere som får æren av å delta for Norge under somrenes OL i Rio.

Betina Riegelhuth var med i VM-troppen sist vinter, men hun hadde begrenset med spilletid, og nå er det usikkert om hun kan vente seg en flybillett i august.

– det tror jeg blir tøft

Storhamar-assistent og TV 2-kommentator, Bent Svele, tror det blir vanskelig for bakspilleren å få plass i islendingens tropp.

– Det tror jeg blir tøft. For hennes del, så håper jeg det selvfølgelig, fordi OL er det største du kan være med på. Men det kommer helt an på hvordan man til sjuende og sist komponerer troppen. De var 16 i VM, og der var hun én av dem. Så gikk Vilde Ingstad ut, mens Ida Alstad kom inn. Det er 17 i spill. Ingstad tror jeg ikke kommer med, men jeg tror Alstad kommer med. Så to av de 16 må ut. Og så vet jeg ikke hva de gjør med storesøster «Linka», i og med at Stine Skogrand har vært småskadd og er tilbake i trening nå. Så jeg er spent på uttaket, sier han.

prøver Molid på streken

Hardhausen Mari Molid, som til vanlig kun spiller forsvar på landslaget, har blitt prøvd som linjespiller den siste tiden, og Svele er usikker på om det styrker Riegelhuts muligheter.

– Nå har han eksperimentert litt med Mari Molid på linja, og det tyder på at han vil ha med de beste forsvarsspillerne sine, og da er det nok Marta Tomac, Betina og kanskje en venstrekant som ligger litt i leia der, forteller han.

morsomt for klubben

– Hva ville det betydd for Storhamar å ha med ei til OL?

– Det er klart at det er alltid morsomt for en klubb å ha med noen som spiller OL. Å ha landslagsspillere er viktig, sånn sett. Så vet jeg ikke hvordan det vil se ut i etterkant. Hvis hun er i OL, og kanskje ikke får spille så mye, og må løpe sånn halvveis og trene og spille kamper annenhver dag, så kanskje det formmessig er bedre å være hjemme. Men vi ønsker jo alltid å ha spillere med på landslaget. Det er ingen tvil om det. Det er viktig for klubben, satsingen og alt. Vi håper hun kommer med. Men i og med at de slanker fra 16 til 14, og at hun ikke spilte kvalikkampene sist, så brenner det nok et blått lys.

Betina Riegelhuth har ikke vært tilgjengelig for kommentar.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.