KRISTIANSAND: Lørdag ble det klart at Storhamar fikk medhold i sin anke, og dermed starter sesongen på null poeng (se egen sak).
For Arne Senstad og spillerne var det selvfølgelig en god nyhet å få, før de tok turen til Kristiansand. Karusshallen har vært en vondt sted å være Storhamar-spiller de foregående sesongene, og det virket som om at gårsdagen ikke skulle bli noe bedre.
For Storhamar havnet bakpå fra første sekund. Kamilla Sundmoen som har banket inn 15 mål i to første serierundene, åpnet kampen med å misse fra sjumeteren. Først etter 21 minutter var Storhamar i føringen for første gang. Til pause sto det 12-12, og Storhamar ledet aldri i den andre omgangen.

- Klassisk

- Det er så klassisk. Det har sett bra ut på trening i det siste, men vi får det ikke til i dag, sier trener Arne Senstad, som karakteriserer det ene poenget som laget fikk med seg som et ran av hjemmelaget.
Etter kalasseirer i de to første kampene, var Vipers-kampen den første virkelige testen denne sesongen. Og at prestasjonen ikke sto i stil, irriterte Senstad.
- Vi lar Kristine Lunde Borgersen herje. Prøver ulike formasjon i forsvar, men får det ikke til å fungere.
Lunde Borgersen stoppet på fire scoringer, mens den danske bakspilleren Michelle Brandstrup scoret seks ganger.

Bomskudd

- Det ville seg ikke i dag, konkluderer Kamilla Sundmoen.
Hun noterte seg for «kun» en scoring. Sundmoens fem andre skudd fant ikke veien til nettmaskene. Anja Edin hadde også en treffprosent på under 50.
- Vi fant aldri rytmen og tempoet syns jeg også var for dårlig, fortsetter Sundmoen.
Hun og lagvenninene vil ikke bruke den svake motstanden i de foregående kampene som noen unnskyldning.
- Vi skal klare å dra i land seieren her, mener Kamilla Sundmoen, som hudfletter sin egen innsats mot Vipers.
- Dette er kanskje den verste kampen jeg har spilt.

Riegelhuth toppscorer

Betina Riegelhuth kom inn som et frisk pust fra benken i første omgang. 24-åringen dunket inn sju baller, men bommet da det gjaldt som mest.
Sluttminuttene ble like spennende som de 398 tilskuerne hadde håpet på. Med 50 sekunder igjen, på stillingen 24-24, tok Arne Senstad timeout. Der ble det bestemt at Riegelhuth skulle skyte tidlig. Skuddet ble reddet, og Vipers fikk en siste mulighet til å sikre alle poengene, uten at de lyktes.
- Irriterende. Vi hadde liten tid, og måtte skyte tidlig, forklarer Riegelhuth om det siste bomskuddet.
Selv om Storhamar ikke leverte noen god håndballkamp vil Riegelhuth trekke fram innsatsviljen.
- Vi sliter hele kampen. Har noen gode perioder, men det fungerer aldri helt. Til tross for at vi ikke ledet i hele andre omgang, fortsatte vi å kjempe. Det sørget for poeng i dag, avslutter bakspilleren.
Dermed ble det tre poeng på Storhamar i helga, og tredjeplass på tabellen, ett poeng foran Byåsen, som tapte for Tertnes lørdag. Storhamar er ett av bare tre lag som ikke har tapt etter tre serierunder.
 

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00